ORDKRIG: Odd Eriksen mener partifellen Helga Pedersen lider av Oslo-syken når hun kritiserer Landsdelsutvalget.   (Foto: SCANPIX)
ORDKRIG: Odd Eriksen mener partifellen Helga Pedersen lider av Oslo-syken når hun kritiserer Landsdelsutvalget. (Foto: SCANPIX)

Partifelle mener Helga Pedersen lider av «Oslo-syken»

Odd Eriksen ser rødt etter at nestleder Helga Pedersen kommer med kritikk mot Landsdelsutvalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 36 år har Landsdelsutvalget prøvd å samordne og løse oppgaver av felles interesse i nord.

Det har dem ikke klart, for utvalget må være helt enig før dem kan fatte et vedtak, og selv da har Landsdelsutvalget ingen makt.

– Det er misbruk av skattebetalernes penger, det er et unødvendig organ, et supperåd, sa Line Miriam Haugan, gruppeleder i Frp til TV 2 onsdag.

Lite imponert

Landsdelsutvalget, som har brukt om lag 100 millioner kroner de 10 siste årene, får nå også kritikk fra nestlederen i Arbeiderpartiet Helga Pedersen.

Hun har selv vært med i utvalget og kjenner arbeidsmetodene.

– Vi hadde mange seminarer og konferanser uten at vi var flink til å følge det opp i ettertid, sier Pedersen.

– For lenge i Oslo

Kritikken får tidligere statstråd og partifelle Odd Eriksen til å se rødt, han mener at Helga Pedersen lider av Oslo-syken når hun kritiserer Landsdelsutvalget.

– Jeg tror Helga Pedersen har vært for lenge sør i landet, hun har ingen god CV for samarbeid i landsdelen, sier Eriksen.

– Jeg er ikke enig i det, selv om jeg har mitt daglige arbeid i Stortinget som ligger i Oslo, så er jeg fortsatt en nordnorsk politiker. Det kan ikke være slik at jeg er den eneste personen her i landet som ikke får lov til å delta i en viktig debatt for Nord-Norge, svarer Pedersen.

Velkommen etter

Kritikken som Helga Pedersen retter mot Landsdelsutvalget, blir tatt godt i mot hos dem som ønsker å legge det ned.

– Helga Pedersen har helt rett, og velkommen etter til Helga Pedersen. Dette har Frp sagt veldig lenge. Vi har ingen mulighet til å vedta noen ting som helst i Landsdelsutvalget, sier Line Miriam Haugan, gruppeleder i Frp til TV 2