Dømt for uaktsomt drap etter utforkjøring

18-åring kjørte av veien i fylla og en 16 år gammel medpassasjer ble drept.

En 18 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til 19 måneder fengsel etter en utforkjøring på Tanangerveien i Sola kommune i juli i fjor. En 16 år gammel jente mistet livet.

Retten slo fast 18-åringen hadde kjørt i beruset tilstand, for fort, uten sertifikat og i en bil han hadde tjuvlånt av moren. I tillegg skal han ha vært preget av lite søvn natten før ulykken.

Selv om retten ikke kan fastslå nøyaktig rusnivå eller farten bilen hadde da ulykken inntraff, omtales rusnivået til å være tilsvarende 1,5 promille og bilens fart anslås til å være minst 70-80 kilometer i timen, melder .

– Han var ruset på alkohol og THC (cannabis), han var trøtt etter å ha vært våken i et døgn og han kjørte uten førerkort og han kjørte uten nødvendig aktsomhet. Den uaktsomheten han har vist, er grov, sa aktor, politiadvokat Jannike Bod Østlid, da hun la fram sin avslutningsprosedyre i tingretten for to uker siden.

Dommen på 19 måneder var i samsvar med aktors påstand. Ni måneder av straffen ble gjort betinget med en prøvetid på to år. (©NTB)