bilde5 (Foto: Privat)
bilde5 (Foto: Privat)

Dusjkabinettet eksploderte over Julia (12)

Foreldrene fikk sjokk da datteren kom blodig ut i stuen. Ikke første gang dusjkabinettet eksploderer.

Fredag i forrige uke skulle Julia Sivertsen ta seg en rask morgendusj. I det hun skulle gå ut av Ifö-dusjen eksploderte det rundt jenta, skriver avisa Sør-Trønderlag.

Thor-Leiv Larsen, Country Manager i Ifö Norge innrømmer at lignende ulykker har skjedd før og at konstruksjonen har en svakhet.

Les også: Ble skallet etter frisørbesøk

Les også: – Den nye barnevognen var livsfarlig

Har du opplevd noe lignende? Tips TV 2 hjelper deg.

Eksploderte

Lena Sivertsen og mannen satt i stua da 12-åringen plutselig kom ut med et håndkle rundt seg, dekket i blod.

Datteren hadde glasskår over hele kroppen og sa til moren at dusjen hadde knust.

- Hun virket nesten sjokkskadd, stakkar, sier moren til TV 2 hjelper deg.

Ulykken skjedde i det Julia skulle ta tak i håndtaket på dusjen. Før hun rakk å åpne døren eksploderte det herda glasset og bitene haglet mot kroppen til 12-åringen.

Foreldrene hørte ikke smellet, men da hun kom ut i stuen skjønte de fort hva som hadde skjedd.

- Det var vanskelig å se hvor dype kuttene var. Hun var dekket i blod og glass, sier moren som tok med datteren inn i en annen dusj hvor hun fikk skyldt bort blodet og så skadene.

- Kunne gått mye verre

Etter å ha tørket og fjernet det meste av glasset, dro familien til legevakten. Heldigvis var ikke skadene så store som de hadde trodd, men store deler av kroppen hadde blitt rispet opp. Det mest alvorlige var et kutt som legene måtte lukke med strips.

- Kroppen var dekket med glass, men på en eller annen måte hadde ingenting kommet i ansiktet hennes. Hadde hun fått det i øynene kunne det ha gått mye verre, sier Lena Sivertsen til TV 2 hjelper deg.

Ny dusj og blomster på døra

Lena Sivertsen sier at de aldri trodde at dusjen de kjøpte i 1999 ville kunne eksplodere slik den gjorde.

- Det er jo ikke det man tror kommer til å skje, sier hun.

Men Thor-Leiv Larsen i Ifö Norge sier til TV 2 hjelper deg at lignende ulykker har skjedd tidligere, og har man et lignende dusjkabinett er det ikke mulig å sjekke om det er i faresonen eller ikke.

På Ifös hjemmesider, på et infoskriv datert 13. mars 2006, skriver bedriften at de « i den siste tiden har notert seg et antall dusjdører som har gått i stykker» uten at bedriften har «klart å konstatere noen produksjonsfeil på dusjdøren»

- En serie som ble produsert mellom 2001 og 2004 har det vært uhell på, sier Larsen til TV 2 hjelper deg.

Familiens Sivertsens dusjkabinett fra 1999 kan ikke Larsen uttale seg om, men beklager på vegne av bedriften for det familien gikk gjennom.

- Det er dessverre sånn som kan skje. Glasset kan ha fått en skade under oppføring eller vask. Vi jobber hele tiden med å gjøre våre produkter bedre for våre kunder, sier Larsen.

Som plaster på såret for det Julia opplevde, sendte Ifö Norge blomster på døra og har gitt familien et nytt kabinett.

- Vi er veldig fornøyd med oppfølgingen vi fikk i etterkant, men Julia spurte meg om vi heller ikke kunne installere et dusjforheng neste gang, avslutter Lena.

Har du opplevd noe lignende? Tips TV 2 hjelper deg.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30