Cristiano Ronaldo  (Foto: ALBERTO MARTIN/EPA)
Cristiano Ronaldo (Foto: ALBERTO MARTIN/EPA)

Her er verdens 20 rikeste klubber

Real Madrid på topp, mens Barcelona passerte Manchester United.

Spanske Real Madrid topper listen over de rikeste fotballklubber i verden, og kunne sist år bokføre inntekter på over 400 millioner euro (3,2 milliarder kroner).

Dermed ble den spanske toppklubben den første klubben, uansett idrett, som kunne bokføre mer enn 400 millioner euro i inntekter i løpet av ett år. Det er regnskapsfirmaet Deloitte som har regnet seg fram til disse tallene.

Deloitte skriver at de eksakte inntektene var på 401,4 millioner euro, og det er store inntekter fra TV-rettigheter som er en vesentlig årsak til det høye tallet.

Barcelona er rykket opp på annenplass over verdens rikeste fotballklubber. Manchester United hadde denne plassen, men må vike for Barcelona på grunn av den svake kursutviklingen på britiske pund.

Barcelona hadde inntekter på 366 millioner euro (2,9 milliarder kroner) i 2008-09-sesongen. Klubben økte da sine inntekter med 455 millioner kroner.

«Det er liten tvil om at Real Madrid og Barcelona har rykket fra sine europeiske konkurrenter når det gjelder å skaffe seg inntekter, og det ser ikke ut som om noen andre klubber kan ta opp kampen med de spanske gigantklubbene på toppen av pengelisten med mindre kursen på britiske pund utvikler seg svært positivt», skriver Deloitte.

Her er de 20 rikeste klubbene i verden:
1. Real Madrid, Spania
2. Barcelona, Spania
3. Manchester United, England
4. Bayern München, Tyskland
5. Arsenal, England
6. Chelsea, England
7. Liverpool, England
8. Juventus, Italia
9. Inter Milan, Italia
9. AC Milan, Italia
11. Hamburg, Tyskland
12. AS Roma, Italia
13. Lyon, Frankrike
14. Marseille, Frankrike
15. Tottenham, England
16. Schalke, Tyskland
17. Werder Bremen, Tyskland
18. Borussia Dortmund, Tyskland
19. Manchester City, England
20. Newcastle, England

(©NTB/TV 2 Sporten)