politijakt_Stjordal (Foto: TV 2/)
politijakt_Stjordal (Foto: TV 2/)

Bevæpnet mann pågrepet i Stjørdal

Truet til seg politibil med våpen og stakk av. Pågrepet sent mandag kveld.

Store styrker fra Nord-Trøndelag politidistrikt jaktet på mannen. Rundt klokken 23.35 ble han pågrepet uten dramatikk i Skatval i Stjørdal kommune.

I bilen som den bevæpnede mannen stjal skal politiet ha funnet to våpen. 31-åringen overga seg til politiet etter å ha snakket med dem på telefonen.

– Vi har lokalisert politibilen som vedkommende truet til seg, og vi har kontakt med gjerningsmannen på telefon, sa stabssjef Jan Birger Jacobsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til TV 2 Nyhetskanalen.

Mannen som var bevæpnet stjal politibilen litt etter klokken 20.30 mandag kveld. Deretter kjørte han nordover. Han ble forsøkt stoppet i en vanlig trafikkontroll. Politibetjentene mistenkte at varebilen han kjørte var stjålet.

Gjerningsmannen er en 31 år gammel mann fra Sør-Trøndelag.

– Han var bevæpnet med et enhåndsvåpen, og truet politiet og fikk dem til å trekke seg unna. Vi klarte ikke å stanse ham før han stakk av med bilen, forklarer Jacobsen.

Ble stoppet i kontroll

May Iren Otterbekk var vitne til hendelsen. Hun var på vei til Værnes flyplass, da bilen hun kjørte ble vinket inn på en rasteplass sammen med flere andre biler.

Hun forteller til TV 2 Nyhetene at en varebil ble stoppet av politibiler. Varebil krasjet inn i siden på politibilen.

– Det var bare én mann i varebilen. Han kom ut av bilen med en pistol, gikk rett og satte seg i politbilen og kjørte derifra, sier Otterbekk til TV 2 Nyhetene.

– Det var veldig skummelt, sier hun.

Ved avkjørselen til Steinvikholm festning på E6 er det store politistyrker. Like etter klokken 22.00 gikk rundt ti bevæpnede politibetjenter i retning to gårder i området. Ifølge TV 2s fotograf på stedet virker det som den stjålne politibilen er lokalisert.

To personer ble evakuert fra disse gårdene. Politiet kommer ikke til å evakuere flere.

– Vi har god kontroll på ham, og ser det ikke som nødvendig med ytterligere evakuering, sier stabssjef Jacobsen.

Hør hva TV 2s fotograf sier om politiaksjonen:

389146