Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i et turområde i Asker i februar 2010. (Foto: Politiet/SCANPIX)
Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i et turområde i Asker i februar 2010. (Foto: Politiet/SCANPIX)

Faiza Ashraf gravlagt på Haslum

Den drepte Faiza Ashram ble gravlagt ved en enkel seremoni på Haslum kirkegård i Bærum mandag ettermiddag.

Familie og venner tok avskjed med 26-åringen ved en begravelse, som familien ønsket skulle være privat og ikke med presse til stede.

Ifølge kirkegårdskontoret kunne ikke begravelsen foregå før mandag på grunn av blant annet tele i jorden. Det ble arrangert minnestunder for Faiza Ashraf fredag, men det trengs bortimot to dager å grave nødvendig rom på grunn av telen.

Minnestund

Fredag var flere tusen mennesker samlet i Central Jamaat Ahle Sunnat moské på Grønland i Oslo for å ta farvel med den avdøde 26-åringen.

Mange av de fremmøtte kjente ikke Faiza selv, men har fulgt den tragiske saken i media. Selve seremonien startet klokken 15, og kort tid etterpå ble kisten båret inn i moskeen.

Funnet drept

Faiza var savnet i tre uker, før hun ble funnet død natt til torsdag. En 25 år gammel mann har innrømmet å ha drept 26-åringen.

I et avhør sent onsdag kveld innrømmet han at det var han som bortførte og drepte kvinnen. En uke etter forsvinningen ble 25-åringen pågrepet og siktet for å ha gjennomført bortføringen på oppdrag fra en norskpakistaner (28) som var håpløst forelsket i kvinnen.

Les også: Full isolasjon for de to Faiza-siktede

Dagen før kidnappingen fant sted skal de to mennene ha møttes på Statoil på Skøyen for å planlegge de siste detaljene. I tillegg skal de også ha møttes på samme sted morgenen bortføringen fant sted.

Faiza Ashraf ble angrepet og kastet inn i bagasjerommet på 25-åringens bil klokken 06.45, og ifølge de opplysningene VG Nett sitter på møttes de to mennene et sted mellom klokken 06 og 06.30 før 25-åringen dro i retning Høvik for å gjennomføre bortføringen.

– Kvalt

Kroppen til Faiza Ashraf ble funnet gjemt under snø og jord i et skiområde ved Solli i Asker. Funnstedet ligger drøyt hundre meters gange, i kupert terreng, inn i skogen fra skiløypene.

Den endelige obduksjonsrapporten er ennå ikke klar, men politiet jobber ut fra forklaringen til 25-åringen, som er at han skal ha kvalt henne. (© NTB)