I denne dokumentarserien på TV 2 Zebra, er vi flue på veggen når den norske kunstnertrioen planlegger åpningen av sitt nye galleri på Manhattan. Sammen satser de alle Vebjørns penger på prosjektet.

Vi følger de tre i deres kreative kunstnerhverdag, som blant annet består av maling, salg av malerier, champagne og dype betraktninger over livet.

Omdiskutert kunst - udiskutabel salgssuksess

Galleri Sand er en liten familiebedrift. Verkene som vises der er like kunstnerisk omdiskutert som de er udiskutable salgssuksesser.

Aune Sand er filmregissør på rulleskøyter med tidenes norske kritikerslakt og salgssuksess på samvittigheten - men han er også familiens forretningstalent og den som til daglig driver galleriet.

Manhattan

Den største inntektskilden er broren Vebjørns kunst. Vebjørn Sands prosjekter innebærer klassiske malerteknikker, kunstekspedisjoner i Antarktis, virkeliggjøring av Leonardo Da Vincis broer samt en rekke store eventer og kunststunts. For tiden arbeider han med prosjekter knyttet opp mot klimadebatten, i samarbeid med UD, FN og ulike investorer.

De siste årene har Galleri Sand også budt verden på kunstneren Marianne Aulie, berømt og beryktet for sine fargesterke klovnemalerier og avkledde markedsføring.

Nå satser det fargerike trekløveret alle Vebjørns penger på å lykkes med sitt nye galleri på Manhattan.