Faiza Ashraf (26) ble funnet drept på Solli i Asker. (Foto: Politiet / TV 2)
Faiza Ashraf (26) ble funnet drept på Solli i Asker. (Foto: Politiet / TV 2)

Faiza-saken: 28-åring i isolat nekter fortsatt

– Han har det svært tungt, sier advokaten til den 28 år gamle mannen som angivelig bestilte bortføringen av Faiza Ashraf.

Siden fredag har den 28 år gamle drosjesjåføren som er siktet for medvirkning til overlagt drap, sittet på isolat. Han får ikke tilgang til media, og har kun advokaten sin å snakke med.

– Jeg har kontakt med ham hver dag, og ser at han er svært skjør, forteller advokat Petter Sørensen til TV 2.

Det var etter et kort avhør fredag at politiet valgte å sette 28-åringen i isolat uten tilgang til media. Han ble pågrepet og fengslet bare noen timer etter at Faiza ble kidnappet, men har hele tiden nektet kjennskap til saken.

Advokat Petter Sørensen. (Foto: TV 2)
Advokat Petter Sørensen. (Foto: TV 2)

– Han har det svært tungt, forklarer advokat Sørensen.

Var ikke alene om drapet

25 år gamle Håvard Nyfløt innrømmet onsdag kveld at det var han som kidnappet og drepte Faiza. Han står hardnakket på at han ikke var alene om det, men at bortføringen ble gjort på bestilling av den 28 år gamle drosjesjåføren som i lang tid har vært forelsket i Faiza Ashraf.

Detaljene rundt hva Nyfløt har forklart, er ikke videreformidlet til 28-åringen og hans advokat. I avhørene konfronterer ikke politiet 28-åringen med påstander fra Nyfløt, men venter på at han skal komme med sin versjon. Politiet bekrefter at de skal gi den siktede tid til å tenke seg om nå.

– Vi har det ikke travelt, og jeg avkrefter at vi skal ha avhør i helgen, sier politioverbetjent Olav Brubakk.

Etter det TV 2 erfarer, venter politiet nå på at 28-åringen sprekker, og innrømmer at det var han som bestilte kidnappingen. Advokaten hans mener det ikke er grunn til å tro at flere personer blir trukket inn i saken.

– Det er foreløpig ingenting som tyder på det, bekrefter han.

Ikke som på film

Advokaten forklarer at avhørene foregår i rolige former.

– Det er svært lite i avhørene som minner om amerikanske krimserier der politiet peprer min klient med påstander for å få ham til å sprekke. Det foregår i veldig rolige former, og Kripos er opptatt av at min klient skal komme med åpne forklaringer. Det er også derfor han har medieforbud nå, for at han skal være minst mulig påvirket av ytre omstendigheter i de avhørene som kommer.

Advokat Sørensen vet ikke når de kan vente seg nye avhør, men regner med at det vil skje i løpet av neste uke. Medieforbudet varer til neste fredag, derfor tror advokaten at en ny runde med avhør vil foregå mot slutten av uka. Han innrømmer klienten synes det er vanskelig å være overlatt til seg selv, slik han er nå.

– Jeg tror ingen kan forestille seg belastningen ved å sitte på isolat, kun overlatt til seg selv, og uten å vite hva som skjer de nærmeste dagene. Min klient har det ikke så veldig bra nå, forteller Sørensen.

– Dersom det skulle skje nye avhør i helgen, er det i så fall fordi 28-åringen ber om det selv.