Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Slik overlever du vinterferie-køen

Det ligger an til massiv kø hjem fra fjellet. Her er fem tips som gjør turen langt mer overlevelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når ungene griner, kliner tyggis i stetetrekket og slåss med hverandre, når din bedre halvdels kjefting har pågått i OVER en time i strekk, når bilen begynner å gå tom for suppe uten at det er en bensinstasjon i mils omkrets, når trafikken har stått på stedet hvil i det som føles som måneder og år, og når klysa i den store SUV-en bak deg konstant ligger på hornet fordi han må hjem til forbrukslånet, da er det ikke moro å leve.

Derfor har vi i Broom satt sammen en liste på 5 punkter slik at du skal unngå å havne i kø-krisa!

xl


1) Bruk kartbok og GPS, finn alternative veier.

Det første punktet for å slippe kø-krisa er å ikke stå i kø i det hele tatt. Vi i Broom mener at det er bedre å kjøre omveier enn å stå i kø, da skjer det i hvert fall noe. Derfor kan det være lurt å se i kartboka om det finnes alternative kjøreruter, som ikke er like plaget av rushtrafikken.

sp08690c (Foto: Åserud, Lise, © LISE jk)2) Fyll full tank

Hvis du vet at du kommer til å stå en stund i kø, så sørg for å ha fylt full tank. Du bruker faktisk drivstoff også når du står stille, spesielt når varmeaperatet går på full guffe. Det er lite som er så utrivelig som å gå tom for drivstoff, på vinteren, i kø, uten en bensinstasjon i mils omkrets.

ABC for deg med skiboks - les mer her

sp08b231 (Foto: Fjeldstad, Knut, © LOCH)

3) Ha med proviant

Lavt blodsukker kan være skilsmissegrunn. Derfor bør du sørge for å ha med niste, snacks og drikke i bilen. Mat holder passasjerene i aktivitet, og økning i blodsukkernivået gjør at stemningen i bilen blir bedre. Også er det noe med det å vite at man har mat og drikke i bilen som er ganske godt.

062+panasonic+DVD_LS86+imagecut_3


4) Aktiviser barna

Har du barn i baksetet så bør du ha en plan for å holde dem i aktivitet. Det enkleste er selvfølgelig et DVD-anlegg, men husk HODETELEFONER!!! Det er ikke så moro å høre Redningsskøyta Elias for førtiende gang. Har du ikke DVD-spiller, kan klassiskere som Bil-Lotto, og andre spillaktiviteter være veien å gå.

Det tøffeste barnesetet som finnes - les mer om det her

9788203195518_Nesbo_highres5) Hør på lydbok

Lydbok er fortsatt litt tabubelagt i Norge. Man skal helst lese selv, liksom. Men dette er tull. Lydbok er helt genialt, spesielt på lange bilturer. Et tips er å høre på krim, da dette får tiden til å gå noe inni granskauen fort, og fordi det holder deg våken og på allerten.

Da ønsker vi i Broom deg vél hjem fra fjellet, og håper at du får en fin kø-opplevelse. Skulle det være andre gode køtips der ute, så skriv det i kommentarfeltet under, eller mail oss på: redaksjonen@broom.no.

Topp 5 vinterbiler - se oversikten her