DREPT: Faiza Ashraf (26) forsvant på vei til denne bussholdeplassen om morgenen 3. februar i fjor. Nyfløt og Khan ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap. Begge har nå anket dommen.  (Foto: POLITIET / TV 2)
DREPT: Faiza Ashraf (26) forsvant på vei til denne bussholdeplassen om morgenen 3. februar i fjor. Nyfløt og Khan ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap. Begge har nå anket dommen. (Foto: POLITIET / TV 2)

Full isolasjon for de to Faiza-siktede

Drapssiktede Håvard Nyfløt og en 28-åring isoleres i henholdsvis to og én uke av hensyn til faren for bevisforspillelse i Faiza-saken.

Fredag fikk politiet rettens medhold i kravet om fire nye uker i varetekt for Håvard Nyfløt (25) som er siktet for overlagt drap på Faiza Ashraf.

Nyfløt, som har erkjent at han bortførte og drepte Faiza, blir fengslet i nye fire uker – to uker i fullstendig isolasjon, og to uker med brev- og besøksforbud.

Den 28 år gamle norsk-pakistanske drosjesjåføren, som er siktet for medvirkning til drapet på Faiza, har samtykket til fire ukers fengsling. Han isoleres i en uke og får 14 dagers medieforbud. Mannen nekter fortsatt enhver befatning med saken.

– Vi mener det fortsatt er fare for bevisforspillelse, og det er bakgrunnen for dette, sier politiadvokat Kristin Røhne i Asker og Bærum politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Ikke planlagt nye avhør

Fredagens rettsmøte ble avlyst fordi begge siktede på forhånd hadde samtykket til fengsling. Fengslingsspørsmålet ble derfor avgjort ved såkalt kontorforretning.

I kjennelsen legger retten til grunn at det ut ifra etterforskningen har fremkommet at 28-åringen har hatt kontakt med den drapssiktede Håvard Nyfløt.

28-åringen gikk i dag i et nytt avhør med politiet og der fremholdt han sin uskyld.

– Han nekter straffskyld, sier mannens forsvarer Petter Sørensen til TV 2.

Det var politiet som tok initiativet til avhøret, men det ble et kort møte da norskpakistaneren ikke hadde noe nytt å meddele drapsetterforskerne.

– Det er ikke planlagt nye avhør av han, sier Sørensen.

Ikke flere mistenkte

Drapssiktede Håvard Nyfløt har i avhør og i samtaler med sin forsvarer forklart at han ikke var alene om bortføringen og drapet.

Det bekrefter 25-åringens forsvarer Peder Morset overfor TV 2.

– Er der flere som er involvert i saken?

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Røhne.

Torsdag bekreftet imidlertid krimsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt overfor TV 2 at politiet ikke har mistanke om at flere personer er involvert i saken.

Les også: Siktet 25-åring: – Drapet på Faiza var ikke planlagt

– Skulle kvitte seg med gjeld

Ifølge VG skal politiet ha fått opplysninger om at flere andre personer har fått spørsmål om å utføre et slikt oppdrag for den siktede 28-åringen. Politiadvokaten vil ikke kommentere dette overfor tv2nyhetene.no.

Avisen skriver også at Nyfløt skal ha blitt presset til å drepe Faiza for å kvitte seg med spillegjeld. Han skal ha skyldt en rekke småbeløp på til sammen titusenvis av kroner.

Den 28 år gamle drosjesjåføren som sitter fengslet, siktet for å ha bestilt bortføringen av Faiza, skal ha krevd at 25-åringen gjorde opp for seg.

Les også: Her ble Faiza funnet drept

Lovet 100.000 for oppdraget

Faiza ringte selv politiet og fortalte at hun hadde blitt tvunget inn i bagasjerommet på en bil tidlig om morgenen 3. februar. I en av telefonsamtalene til politiet fortalte hun at kidnapperen hadde skrytt av å få 100.000 kroner for «jobben».

Kidnappingen skulle ende med at hennes omdømme ble ødelagt, men noe skal ha gått galt underveis.

I to uker nektet Håvard Nyfløt for å ha noe med bortføringen av Faiza å gjøre, før han onsdag kveld la alle kortene på bordet.

Da innrømmet han å ha tatt livet av den norsk-pakistanske kvinnen etter at han bortførte henne fra et busstopp i Fossveien i Høvik. Sent onsdag kveld ble 26-åringen funnet død like ved en populær skiløype på Solli i Asker.

FUNNET: På dette stedet skal Faiza Ashraf (26) ha blitt funnet, tre uker etter at hun forsvant på vei til jobb. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
FUNNET: På dette stedet skal Faiza Ashraf (26) ha blitt funnet, tre uker etter at hun forsvant på vei til jobb. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)