DREPT: Faiza Ashraf (26) forsvant på vei til denne bussholdeplassen om morgenen 3. februar i fjor. Nyfløt og Khan ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap. Begge har nå anket dommen.  (Foto: POLITIET / TV 2)
DREPT: Faiza Ashraf (26) forsvant på vei til denne bussholdeplassen om morgenen 3. februar i fjor. Nyfløt og Khan ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap. Begge har nå anket dommen. (Foto: POLITIET / TV 2)

– Drepte Faiza for å kvitte seg med gjeld

Håvard Nyfløt (25) skal ha drept Faiza Ashraf for å kvitte seg med spillegjeld – på oppdrag fra den 28 år gamle drosjesjåføren.

25-åringen har i politiavhør erkjent å ha drept den norsk-pakistanske kvinnen etter at han bortførte henne fra et busstopp i Høvik for tre uker siden.

Det var mannens forklaring som førte til at politiet sent onsdag kveld fant Faiza Ashraf drept og nedgravd 50 meter fra en populær skiløype på Solli i Asker.

Håvard Nyfløt, som tidligere er domfelt for mindre kriminelle forhold, har i mange år drevet med kroppsbygging i Asker sentrum. Bare tre dager etter drapet på Faiza var han igjen tilbake på helsestudio.

– Presset til å drepe

Ifølge VG skal Nyfløt ha skyldt en rekke småbeløp på til sammen titusenvis av kroner. Han skal ha forklart politiet at den 28 år gamle drosjesjåføren, som er siktet for å ha bestilt bortføringen, presset ham til å utføre drapet.

Les også: Her ble Faiza funnet drept

FUNNET: På dette stedet skal Faiza Ashraf (26) ha blitt funnet, tre uker etter at hun forsvant på vei til jobb. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
FUNNET: På dette stedet skal Faiza Ashraf (26) ha blitt funnet, tre uker etter at hun forsvant på vei til jobb. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Han skal også ha forklart at drosjesjåføren truet med å skade en person som sto ham nær hvis han ikke gjorde opp gjelden.

28-åringens forsvarer sier han ikke kjenner til at saken har omfattet gjeld og utpressing.

– Det er ukjent for meg at det skal ha vært snakk om pengegjeld og noe press fra min klient, sier advokat Petter Sørensen til avisen.

Les også: Siktet 25-åring: – Var ikke alene om drapet på Faiza

Samtykker til varetekt

Politiet mener Nyfløt planla å ta livet av den 26 år gamle Faiza, og har siktet han for overlagt drap.

Asker-mannen erkjenner å ha drept Faiza, men nekter for at drapet var planlagt. Han har samtykket til fire uker i varetekt, og vil ikke selv være til stede under fredagens fengslingsmøtet.

– 25-åringen har allerede akseptert politiets krav om fire ukers varetekt, så for hans del blir det avgjort med kontorforretning. Også for 28-åringen vil det bli begjært fire uker, sa krimsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt torsdag.

Les også:Vennene mintes Faiza med ti hvite roser og lys

– Var ikke alene om drapet

Etter tilståelsen til Håvard Nyfløt har politiet fått styrket mistanken om at den 28 år gamle norskpakistaneren bestilte bortføringen. Dette bekrefter 25-åringens forsvarer, Peder Morset, overfor TV 2 Nyhetene.

– Har han vært alene om dette drapet?

– Nei, det har han ikke, sier Morset.

– Så han mener andre har vært involvert?

– Det kan jeg bekrefte.

28-åringen, som skal ha vært håpløst forelsket i Faiza Ashraf, nekter fortsatt enhver befatning med bortføringen.