MINTES FAIZA: Gravlys og hvite roser er lagt ned på stedet Faiza Ashraf ble funnet drept.  (Foto: Magnus Nøkland / TV 2 )
MINTES FAIZA: Gravlys og hvite roser er lagt ned på stedet Faiza Ashraf ble funnet drept. (Foto: Magnus Nøkland / TV 2 )

Vennene mintes Faiza med ti hvite roser og lys

Vennene mintes torsdag kveld den drepte 26-åringen på stedet hvor hun ble funnet drept i Asker.

Etter å ha vært savnet i tre uker ble Faiza Ashraf sent i går kveld funnet drept ved Solli i Asker kommune. Torsdag formiddag opplyste politiet i Asker og Bærum på en pressekonferanse at 25-åringen som er varetektsfengslet i saken, har tilstått ugjerningen og at det var på bakgrunn av hans forklaring at Faiza ble funnet.

Håpet ute

Den drapssiktede Håvard Nyfløt (25) skal ha innrømmet ugjerningen i går kveld, før han skulle inn til nye avhør. Her ga han opplysninger til politiet om hvor han hadde dumpet liket av 26-åringen.

For Faizas bekjente betydde beskjeden om at hun var funnet drept, at håpet de hadde båret siden hun forsvant før jobb onsdag 3. februar, var ute.

Da beskjeden om at 26-åringen var funnet drept kom tidligere i dag, stengte hennes kollegaer butikken midlertidig. Faiza jobbet som avdelingsleder ved en klesbutikken.

Omstendighetene rundt drapet på Faiza har tydelig gått inn på de vennene TV 2 Nyhetene møter i skogen der hun ble funnet drept for et knapt døgn siden.

Vennene TV 2 treffer ved funnstedet, ønsker på grunn av omstendighetene i saken ikke å si noe.

Uklart motiv

Onsdag kveld tilsto den nå drapssiktede 25-åringen å ha drept Faiza Ashraf etter at han bortførte henne fra et busstopp på Høvik i Bærum 3. februar.

7. februar ble Nyfløt pågrepet og siktet for bortføring - blant annet basert på beskrivelsene som drapsofferet selv ga til politiet da hun ringte politiets nødtelefon fra bagasjerommet på bilen hun var plassert i.

Foruten 25 år gamle Håvard Nyfløt, er en 28 år gammen mann varetektsfengslet i saken, siktet for medvirkning til drap. 28-åringen jobber som drosjesjåfør og skal ofte ha vært innom bensinstasjonen på Haugerud der Nyfløt jobber.

Den norsk-pakistanske 28-åringen har ifølge sin forsvarer Petter Sørensen vært håpløst forelsket i Faiza, men hele tiden nektet får å ha noen befatning med saken.

Hva som er motivet for at Faiza ble bortført fra bussholdeplassen i Bærum og fraktet til Solli, der hun ble drept - er fortsatt et ubesvart spørsmål.