DREPT: Faiza Ashraf (26) forsvant på vei til denne bussholdeplassen om morgenen 3. februar i fjor. Nyfløt og Khan ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap. Begge har nå anket dommen.  (Foto: POLITIET / TV 2)
DREPT: Faiza Ashraf (26) forsvant på vei til denne bussholdeplassen om morgenen 3. februar i fjor. Nyfløt og Khan ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap. Begge har nå anket dommen. (Foto: POLITIET / TV 2)

Siktet 25-åring: – Var ikke alene om drapet på Faiza

Håvard Nyfløt (25) som har tilstått drapet på Faiza Ashraf (26) sier at han ikke var alene om drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PFU_kort copy

Denne artikkelen fikk kritikk av Pressens faglige utvalg 27.09.2010.
Klikk her for å lese uttalelsen

Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i et turområde i Asker i februar 2010. (Foto: Politiet/SCANPIX)
Det var 25-åringen Håvard Nyfløt som til slutt la kortene på bordet og fortalte om skjulestedet. Mannen som er fra Asker er nå siktet for overlagt drap. Ifølge 25-åringens forsvarer valgte han selv å tilstå.

– Var ikke alene om drapet

Etter tilståelsen i går har politiet fått styrket mistanken om at det er den siktede norskpakistaneren som bestilte bortføringen. Dette bekrefter 25-åringens forsvarer, Peder Morset, overfor TV 2 Nyhetene.

– Har han vært alene om dette drapet?

Nei, det har han ikke, sier Morset.

Så han mener andre har vært involvert?

– Det kan jeg bekrefte.

– Han valgte på et tidspunkt i går, å endre forklaring og tilstå at han forvoldte denne personens død, sier forsvarer Peder Morset til TV 2 Nyhetene.

Drev med kroppsbygging og kamphunder

Håvard Nyfløt, som er tidligere domfelt for mindre kriminelle forhold, har i mange år drevet med kroppsbygging i Asker sentrum. Bare tre dager etter drapet på Faiza var han igjen på helsestudio. I nabolaget sitt er 25 åringen kjent for å ha trent kamphunder.

Ifølge politiet skal ikke Faiza Ashraf ha blitt holdt i fangenskap i lengre tid.

– Ifølge siktedes forklaring er hun drept samme dag, sa kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Nina Bjørlo, på en pressekonferanse tidligere torsdag.

Den drapssiktede 25 åringen har jobbet Esso-stasjonen på Haugerud i Oslo, men den siste perioden var han sykemeldt.

Den andre siktede i saken, en 28 år gammel norskpakistansk drosjesjåfør, skal ofte ha vært innom denne bensinstasjonen.

Hadde kontakt med norsk-pakistanere

Etter det TV 2 vet er det ingen av de store kriminelle gjengene i Oslo som kjenner til 25-åringen, men TV 2 er kjent med at han har hatt kontakt med enkelte norsk-pakistanere i Oslo. Disse skal han ha kommet i kontakt med gjennom jobben på bensinstasjonen på Haugerud.

FORSVARER: Peder Morset er forsvarer for 25-åringen som har tilstått drapet på Faiza Ashraf. (Foto: TV 2 /Torstein Wold )

Etter at 25-åringen bortførte og drepte Faiza Ashraf den 3. februar var han på trening på et helsestudio i Asker den 6. og søndag 7. februar.

Etter søndagens trening ble han brått borte. Han ble pågrepet av politiet tirsdagen etter.

Ukjent drapsmotiv

Etter det TV 2 kjenner til skal også drapet ha skjedd i Solli-området i Asker.

Det var like ved en populær skiløype i et skogsområde at Faiza Ashraf ble funnet drept og skjult under snøen natt til torsdag etter at drapssiktede Håvard Nyfløt hadde tilstått å ha drept henne.

Men hva som er motivet for at den 26 år gamle kvinnen ble bortført fra en bussholdeplass og drept – er fortsatt et ubesvart spørsmål.

FUNNET: På dette stedet skal Faiza Ashraf (26) ha blitt funnet, tre uker etter at hun forsvant på vei til jobb. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)