DREPT: Faiza Ashraf (26) forsvant på vei til denne bussholdeplassen om morgenen 3. februar i fjor. Nyfløt og Khan ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap. Begge har nå anket dommen.  (Foto: POLITIET / TV 2)
DREPT: Faiza Ashraf (26) forsvant på vei til denne bussholdeplassen om morgenen 3. februar i fjor. Nyfløt og Khan ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap. Begge har nå anket dommen. (Foto: POLITIET / TV 2)

Siktet 25-åring: – Var ikke alene om drapet på Faiza

Håvard Nyfløt (25) som har tilstått drapet på Faiza Ashraf (26) sier at han ikke var alene om drapet.

PFU_kort copy
PFU_kort copy
Denne artikkelen fikk kritikk av Pressens faglige utvalg 27.09.2010.
Klikk her for å lese uttalelsen

Denne artikkelen fikk kritikk av Pressens faglige utvalg 27.09.2010.
Klikk her for å lese uttalelsen

Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i et turområde i Asker i februar 2010. (Foto: Politiet/SCANPIX)
Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i et turområde i Asker i februar 2010. (Foto: Politiet/SCANPIX)
Det var 25-åringen Håvard Nyfløt som til slutt la kortene på bordet og fortalte om skjulestedet. Mannen som er fra Asker er nå siktet for overlagt drap. Ifølge 25-åringens forsvarer valgte han selv å tilstå.

– Var ikke alene om drapet

Etter tilståelsen i går har politiet fått styrket mistanken om at det er den siktede norskpakistaneren som bestilte bortføringen. Dette bekrefter 25-åringens forsvarer, Peder Morset, overfor TV 2 Nyhetene.

– Har han vært alene om dette drapet?

Nei, det har han ikke, sier Morset.

Så han mener andre har vært involvert?

– Det kan jeg bekrefte.

– Han valgte på et tidspunkt i går, å endre forklaring og tilstå at han forvoldte denne personens død, sier forsvarer Peder Morset til TV 2 Nyhetene.

Drev med kroppsbygging og kamphunder

Håvard Nyfløt, som er tidligere domfelt for mindre kriminelle forhold, har i mange år drevet med kroppsbygging i Asker sentrum. Bare tre dager etter drapet på Faiza var han igjen på helsestudio. I nabolaget sitt er 25 åringen kjent for å ha trent kamphunder.

Ifølge politiet skal ikke Faiza Ashraf ha blitt holdt i fangenskap i lengre tid.

– Ifølge siktedes forklaring er hun drept samme dag, sa kriminalsjef i Asker og Bærum politidistrikt, Nina Bjørlo, på en pressekonferanse tidligere torsdag.

Den drapssiktede 25 åringen har jobbet Esso-stasjonen på Haugerud i Oslo, men den siste perioden var han sykemeldt.

Den andre siktede i saken, en 28 år gammel norskpakistansk drosjesjåfør, skal ofte ha vært innom denne bensinstasjonen.

Hadde kontakt med norsk-pakistanere

Etter det TV 2 vet er det ingen av de store kriminelle gjengene i Oslo som kjenner til 25-åringen, men TV 2 er kjent med at han har hatt kontakt med enkelte norsk-pakistanere i Oslo. Disse skal han ha kommet i kontakt med gjennom jobben på bensinstasjonen på Haugerud.

FORSVARER: Peder Morset er forsvarer for 25-åringen som har tilstått drapet på Faiza Ashraf. (Foto: TV 2 /Torstein Wold  )
FORSVARER: Peder Morset er forsvarer for 25-åringen som har tilstått drapet på Faiza Ashraf. (Foto: TV 2 /Torstein Wold )

Etter at 25-åringen bortførte og drepte Faiza Ashraf den 3. februar var han på trening på et helsestudio i Asker den 6. og søndag 7. februar.

Etter søndagens trening ble han brått borte. Han ble pågrepet av politiet tirsdagen etter.

Ukjent drapsmotiv

Etter det TV 2 kjenner til skal også drapet ha skjedd i Solli-området i Asker.

Det var like ved en populær skiløype i et skogsområde at Faiza Ashraf ble funnet drept og skjult under snøen natt til torsdag etter at drapssiktede Håvard Nyfløt hadde tilstått å ha drept henne.

Men hva som er motivet for at den 26 år gamle kvinnen ble bortført fra en bussholdeplass og drept – er fortsatt et ubesvart spørsmål.

FUNNET: På dette stedet skal Faiza Ashraf (26) ha blitt funnet, tre uker etter at hun forsvant på vei til jobb.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
FUNNET: På dette stedet skal Faiza Ashraf (26) ha blitt funnet, tre uker etter at hun forsvant på vei til jobb. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)