Advokat Harald Stabell , påtaleleder Kristin Røhme og  kriminalsjef Nina Bjørlo kunngjør torsdag funnet av den drepte Faiza Ashraf på Solli i Asker. Funnet ble gjort natt til torsdag. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Advokat Harald Stabell , påtaleleder Kristin Røhme og kriminalsjef Nina Bjørlo kunngjør torsdag funnet av den drepte Faiza Ashraf på Solli i Asker. Funnet ble gjort natt til torsdag. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Stabell kritiserer medienes dekning av Faiza-saken

Mener mediene grafset i privatlivet.

Faiza-familiens bistandsadvokat Harald Stabell var selv til stede på pressekonferansen torsdag formiddag hvor politiet offentliggjorde nyheten om at Faiza Ashraf er funnet drept.

Her fortalte han hvordan familien hadde mottatt sjokkmeldingen.

«Rene spekulasjoner»

Etter pressekonferansen kritiserte Stabell mediene for å «grafse» i Faizas privatliv.

– Det har vært antydet at familien selv har hatt noe med bortføringen å gjøre. Noen har også spekulert i om hun har iscenesatt forsvinningen selv, sa han til TV 2 Nyhetskanalen.

– Dette har vært rene spekulasjoner som ikke har hatt noe grunnlag i de opplysningene og den etterforskningen politiet har bedrevet.

«Bør skamme seg»

Stabell mener mange av både mediene og privatpersonene som har bidratt til opplysningene som har blitt fremstilt om Faiza bør tenke over hva de har gjort.

– Jeg synes det er mange som her bør skamme seg, og nå ta en selvransakelse i forhold til den tilleggsbelastningen som familien har fått - som har vært helt unødvendig, sier bistandsadvokaten.

– De burde nærmest beklage overfor familien at man har spekulert på denne måten, både deler av mediene og også enkeltpersoner som har gått ut og gjort det samme, fortsetter han og vil ikke utdype hvem som har gått over streken.

«Prisverdig mål»

Den erfarne straffeadvokaten erkjenner likevel at det er naturlig at slike teorier blir lansert, hvertfall fra politiet.

– Politiet må selvfølgelig søke på alle veier. De må søke på hennes liv og hennes bakgrunn og familien. Det har familien full forståelse for, sier han.

– Pressen, dersom målet er å hjelpe politiet under etterforskningen og oppklare saken, så er det et prisverdig formål. Og til dels har de jo også ivaretatt den siden.