DREPT: Faiza Ashraf (26) forsvant på vei til denne bussholdeplassen om morgenen 3. februar i fjor. Nyfløt og Khan ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap. Begge har nå anket dommen.  (Foto: POLITIET / TV 2)
DREPT: Faiza Ashraf (26) forsvant på vei til denne bussholdeplassen om morgenen 3. februar i fjor. Nyfløt og Khan ble funnet skyldige i overlagt drap og medvirkning til overlagt drap. Begge har nå anket dommen. (Foto: POLITIET / TV 2)

Siktet 25-åring: – Drapet på Faiza var ikke planlagt

Håvard Nyfløt (25) tilstår å ha drept Faiza Ashraf. Natt til torsdag fant politiet liket av 26 år gamle Faiza Ashraf som har vært savnet i tre uker.

PFU_kort copy
PFU_kort copy
Denne artikkelen fikk kritikk av Pressens faglige utvalg 27.09.2010.
Klikk her for å lese uttalelsen

Denne artikkelen fikk kritikk av Pressens faglige utvalg 27.09.2010.
Klikk her for å lese uttalelsen

Torsdag formiddag opplyste politiet i Asker og Bærum at den 26 år gamle Faiza Ashraf, som har vært savnet i tre uker, er funnet drept.

BORTFØRT: 26 år gamle Faiza Ashraf skal ha blitt kidnappet i nærheten av denne bussholdeplassen i Bærum. (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)
BORTFØRT: 26 år gamle Faiza Ashraf skal ha blitt kidnappet i nærheten av denne bussholdeplassen i Bærum. (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)
Håvard Nyfløt (25) som ble pågrepet etter bortføringen av den norsk-pakistanske kvinnen, fortalte selv om hvor politiet kunne finne liket av Ashraf.

Han skal under et avhør onsdag kveld ha innrømmet å ha tatt livet av Faiza Ashraf etter at han bortførte henne fra et busstopp i Fossveien like ved hjemmet hennes i Høvik i Bærum for tre uker siden.

Faiza Ashraf (26) ble funnet nedgravd 50 meter fra populær skiløype på Solli i Asker.

Faiza ringte selv politiet

Drapsofferet ringte selv politiet fra bagasjerommet i bilen hun var presset inn, kort tid etter bortføringen.

AVSLUTTET SØK: Med snøscootere undersøkte politiet hytter i området mellom Dikemark og Heggedal. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
AVSLUTTET SØK: Med snøscootere undersøkte politiet hytter i området mellom Dikemark og Heggedal. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Over telefon ga hun beskrivelse av gjerningsmannen som senere førte til pågripelse av den nå varetektsfengslede 25-åringen. Helt fram til onsdag kveld har 25-åringen nektet for enhver befatning med bortføringen av Faiza.

Etter at han utpå kvelden innrømmet å ha bortført og drept 26-åringen, forklarte han politiet hvor de kunne finne liket av Faiza.

26-åringen skal ha blitt drept samme dag som hun ble bortført.

Drapssiktet la kortene på bordet

Mannen er nå siktet for overlagt drap siden politiet mener at han planla å ta livet av Faiza Ashraf. Han har samtykket til fire uker i varetekt. Onsdag ble det kjent at krimteknikere har funnet fotspor like ved busstoppet hvor Faiza sist ble sett.

Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i et turområde i Asker i februar 2010. (Foto: Politiet/SCANPIX)
Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i et turområde i Asker i februar 2010. (Foto: Politiet/SCANPIX)

Den nå drapssiktede 25-åringen skal selv ha bestemt seg for å legge kortene på bordet før han skulle i nye avhør onsdag kveld.

– Han erkjenner å ha forvoldt hennes død. Han valgte selv å legge kortene på bordet og forklare seg, sier 25-åringens forsvarer Peder Morset til TV 2.

Har forklart seg i detalj

Den drapssiktede har forklart seg i detalj om hva som skjedde da han drepte Faiza Ashraf, men forsvareren ønsker ikke å kommentere dette overfor TV 2. 25-åringen nekter for at drapet var planlagt.

Til tross for at den siktede 25-åringen har avgitt forklaring og en tilståelse til politiet ønsker etterforskningsledelsen fortsatt tips fra publikum.

– Vi ønsker informasjon fra publikum rundt funnstedet Solli for å få et godt bilde av hva som har skjedd, og bygge opp forklaringen som siktede har gitt oss, sier krimsjef Nina Bjørlo til TV 2.

28-åring fortsatt fengslet

Også en 28-åring som tidligere skal ha plaget drapsofferet ble navngitt under nødsamtalene politiet hadde med 26-åringen mens hun lå i bagasjerommet. 28-åringen skal ha vært håpløst forelsket i Faiza Ashraf, som navnga 28-åringen som en mulig bakmann til bortføringen.

FUNNET: På dette stedet skal Faiza Ashraf (26) ha blitt funnet, tre uker etter at hun forsvant på vei til jobb.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
FUNNET: På dette stedet skal Faiza Ashraf (26) ha blitt funnet, tre uker etter at hun forsvant på vei til jobb. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
Den norsk-pakistanske mannen sitter fortsatt i varetekt, men nekter for enhver befatning med bortføringen og drapet.

Til tross for flere henvendelser torsdag ettermiddag har det ikke lykkes TV 2 å komme i kontakt med 28-åringens forsvarer, Petter Sørensen.

Men forsvareren sier til VG Nett at hans klient er informert om utviklingen i saken.

– Jeg har vært i kontakt med ham i dag, men jeg kan ikke si så mye på nåværende tidspunkt, sier 28-åringens forsvarer Petter Sørensen til VG Nett.

– Vanskelig å beskrive hvordan de har det

Bistandsadvokat for Faizas familie, Harald Stabell, var selv til stede på pressekonferansen torsdag formiddag og fortalte hvordan familien hadde mottatt sjokkmeldingen.

– Jeg ble informert sent i går kveld av kriminalsjefen om hva som hadde skjedd med Faiza.

Stabell forteller at han snakket med drapsofferets familie i morgentimene torsdag, etter at de hadde fått den grusomme nyheten fra politiet.

– Jeg har hatt en samtale med familien i morgentimene. Det er vanskelig å beskrive hvordan de har det. Men det er heller ikke nødvendig. Alle skjønner vel hvilken situasjon de har vært i. Den uvissheten om hva som har skjedd med henne.

Stabell retter knallhard kritikk mot personkarakteristikkene og det han kaller grafsing i drapsofferets privatliv som har kommet fram i enkelte medier mens 26-åringen var savnet.

Se intervju med Ashraf-familiens bistandsadvokat Harald Stabell:

383811