FUNNET: På dette stedet skal Faiza Ashraf (26) ha blitt funnet, tre uker etter at hun forsvant på vei til jobb.  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
FUNNET: På dette stedet skal Faiza Ashraf (26) ha blitt funnet, tre uker etter at hun forsvant på vei til jobb. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Her ble Faiza funnet drept

Faiza Ashraf (26) ble funnet nedgravd 50 meter fra populær skiløype på Solli i Asker. Siktet 25-åring ledet politiet til funnstedet.

Tre uker etter at Faiza forsvant fra en bussholdeplass i nærheten av sitt eget hjem ble hun funnet drept i et kjent turområde på Solli i Asker.

Funnet ved skiløpye

Den norsk-pakistanske kvinnen ble funnet død i et skogholt like ved en skiløype. Hun skal ha blitt gravd ned ca. 50 meter fra skiløypas høyre side.

– Det går en skiløype innover fra parkeringsplassen her på Solli, og mellom 500-800 meter innover i skogen klarte politiet å lokalisere liket av Faiza, foreller TV 2s reporter Jens Christian Nørve på Solli.

Les også: – Vanskelig å beskrive med ord hvordan Faizas familie har det nå

SAVNET: Faiza Ashraf (26) har vært savnet siden 3. februar. (Foto: Politiet)
SAVNET: Faiza Ashraf (26) har vært savnet siden 3. februar. (Foto: Politiet)

Nedgravd i snøen

Faiza ringte selv politiets nødnummer og fortalte at hun var bortført fra en bussholdeplass på Haslum i Bærum. Hun ga en beskrivelse av kidnapperen, og ett vitne skal ha sett bortføringen.

Selv om politiet forsøkte å følge de tekniske sporene, ble ikke 26-åringen funnet. Det var til slutt den siktede 25-åringen som i avhør forklarte seg i detaljer om hvor liket var gjemt. Hun var ikke synlig på overflaten og lå helt nedgravd under snøen.

Ved 23-tiden onsdag kveld fant politiet frem til funnstedet på Solli. Gjennom hele natten har kriminalteknikere jobbet på stedet, og den døde kvinnen ble fjernet fra stedet i morgentimene.

POPULÆRT TUROMRÅDE: Faiza Ashraf (26) ble funnet like ved en skiløype på Solli i Asker.  (Foto: TV 2)
POPULÆRT TUROMRÅDE: Faiza Ashraf (26) ble funnet like ved en skiløype på Solli i Asker. (Foto: TV 2)

25-åring tilstår drap

– Vi fant henne etter informasjon som siktede ga i avhør sent i går kveld, og førte oss fram til funnstedet hvor hun ble funnet drept, forteller krimsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til TV 2.

Kriminalsjefen ønsker ikke å kommentere detaljert hvor funnstedet ligger, men etter det TV 2 erfarer ble Faiza funnet i skogholdet på bildet over.

Politiet har gjort seg ferdig med de tekniske undersøkelsene på stedet, og alle politisperringer er fjernet.

Solli i Asker hvor Faiza ble funnet død i et skogholt. (Foto: Dag Stamnes/mms TV 2)
Solli i Asker hvor Faiza ble funnet død i et skogholt. (Foto: Dag Stamnes/mms TV 2)

Den 25 år gamle mannen skal i avhør ha innrømmet å ha bortført og drept Faiza opplyser politiet. Han er nå siktet for overlagt drap.

En 28-åring som skal ha vært svært betatt av den drepte kvinnen er siktet for medvirkning til overlagt drap. Han nekter fortsatt enhver befatning med saken.

Les mer her: Faiza Ashraf (26) er funnet drept i Asker

Skiløper: Jeg begynte nesten å gråte

Turgåer Jørn Kristoffersen er en av dem som bruker skiløypa like i nærheten av der Faiza ble funnet.

– Jeg tror dette er det mest populære skistedet i Asker. Det er mye trafikk her både sent og tidlig av både voksne og barn så det er veldig merkelig at de har valgt dette stedet her, sier han til TV 2.

– Jeg ble så lei meg at jeg nesten begynte å gråte, forteller en annen skiløper.

Flere turgåere sier til TV 2 at det også på kvelden er stor aktivitet i løypene.

– Han har utsatt seg for en stor risiko for å bli oppdaget ved å velge akkurat dette området her å dumpe liket av Faiza, sier reporter Jens Christian Nørve.

Jørn Kristoffersen går ofte på ski i skiløypene på Solli.  (Foto: TV 2)
Jørn Kristoffersen går ofte på ski i skiløypene på Solli. (Foto: TV 2)

– Drept samme dag hun ble bortført

Omstendighetene og detaljene rundt drapet er foreløpig ikke kjent, men ifølge 25-åringens forklaring skal Faiza Ashraf ha blitt drept samme dag som hun ble bortført 3. februar.

– Det blir ny varetektsfengsling fredag. 25-åringen har allerede akseptert politiets krav om fire ukers varetekt, så for hans del blir det avgjort med kontorforretning. Også for 28-åringen vil det bli begjært fire uker, sier Bjørlo.

Familien ønsker fred

Familien til Faiza fikk dødsbudskapet i natt.

– Jeg har hatt en samtale med familien i morgentimene. Det er vanskelig å beskrive hvordan de har det. Men det er heller ikke nødvendig. Alle skjønner vel hvilken situasjon de har vært i. Den uvissheten om hva som har skjedd med henne, sier familiens bistandsadvokat Harald Stabell.

Han sier at familien nå ønsker å få være i fred.

– De har en bønn til omverden og mediene at de nå får være i fred. De opplysningene som skal gis skal skje gjennom meg, sier Stabell.

BORTFØRT: 26 år gamle Faiza Ashraf skal ha blitt kidnappet i nærheten av denne bussholdeplassen i Bærum. (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)
BORTFØRT: 26 år gamle Faiza Ashraf skal ha blitt kidnappet i nærheten av denne bussholdeplassen i Bærum. (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)