SAVNET: Faiza Ashraf (26) har vært savnet siden 3. februar. (Foto: Politiet)
SAVNET: Faiza Ashraf (26) har vært savnet siden 3. februar. (Foto: Politiet)

Faiza Ashraf (26) funnet drept i Asker

Bærumskvinnen ble funnet i et turområde i Asker. Siktet 25-åring erkjenner bortføring og drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser politiet i Asker og Bærum på en hasteinnkalt pressekonferanse torsdag formiddag.

– Faiza Ashraf er funnet drept. Funnstedet er i et turområde på Solli i Asker. Hun ble funnet etter at den siktede 25-åringen i går kveld erkjente å ha bortført og drept henne, sier krimsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt.

Se opptak av pressekonferansen i videovinduet øverst

Krimsjef Nina Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt.

– Drept samme dag hun ble bortført

Den siktede 25-åringens forklaringer ledet politiet fram til den savnede kvinnen natt til torsdag.

– Vi fant henne etter informasjon som siktede ga i avhør sent i går kveld, og førte oss fram til funnstedet hvor hun ble funnet drept, forteller Bjørlo til TV 2.

Politiet vil ikke gå nærmere inn på omstendighetene rundt drapet av hensyn til etterforskningen, men sier følgende:

– Ut ifra siktedes forklaring er hun drept samme dag som hun ble bortført, sier Bjørlo.

Les også: Her ble Faiza funnet drept

Overlagt drap

Den etniske norske 25-åringen er nå siktet for overlagt drap, mens en 28 år gammel norsk-pakistaner er siktet for medvirkning til overlagt drap.

– Påtalemyndigheten har utvidet siktelsen fra å gjelde frihetsberøvelse til å gjelde overlagt drap, og medvirkning til overlagt drap, bekrefter politiadvokat Kristin Røhne.

28-åringen nekter enhver befatning med saken. Politiet vil fredag be om forlenget varetektsfengsling for begge siktede i saken.

– 25-åringen har allerede akseptert politiets krav om fire ukers varetekt, så for hans del blir det avgjort med kontorforretning. Også for 28-åringen vil det bli begjært fire uker, sier Bjørlo.

BORTFØRT: 26 år gamle Faiza Ashraf skal ha blitt kidnappet i nærheten av denne bussholdeplassen i Bærum. (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)

– Trøst at de vet hva som har skjedd

Familien til Faiza Ashraf fikk beskjed om at 26-åringen var funnet i natt.

– Den første reaksjonen til faren som så politiet først var at: Nå kommer de med Faiza! Men de så raskt at det gjorde de ikke, og da skjønte de hva som hadde skjedd, sier familiens bistandsadvokat Harald Stabell.

– Det er vanskelig å beskrive med ord hvordan familien har opplevd de siste tre ukene og den forferdelige meldingen de fikk i natt. Den lille trøsten er at de har fått visshet om hva som har skjedd, og at hun ikke har lidd i de tre ukene som har gått.

Les mer: – Vanskelig å beskrive med ord hvordan Faizas familie har det nå

Ber fortsatt om tips

Det har gått tre uker siden den norsk-pakistanske kvinnen forsvant fra bussholdeplassen like ved hjemmet sitt ved Høvik i Bærum. Faiza ringte selv politiet fra bagasjerommet på en bil og fortalte at hun hadde blitt kidnappet.

Onsdag ble det kjent at krimteknikere har funnet fotspor like ved busstoppet hvor Faiza sist ble sett. Ifølge Budstikka er avtrykkene angivelig fra samme type sko som også eies av den siktede 25-åringen.

På samme busstopp ble det også funnet hårstrå som samsvarer med Faizas DNA.

Politiet ber fortsatt publikum om hjelp i saken.

– Vi ønsker informasjon fra publikum rundt funnstedet Solli for å få et godt bilde av hva som har skjedd, og bygge opp forklaringen som siktede har gitt oss, sier krimsjef Nina Bjørlo til TV 2.