Anne Cecilie Hopstock (Foto: TV 2/)
Anne Cecilie Hopstock (Foto: TV 2/)

Hopstock får status som mistenkt i Skah-saken

Oslo-politiet skal avhøre henne på oppdrag fra marokkanske myndigheter.

Det bekrefter hennes advokat, Marte Svarstad Brodtkorb, overfor VG.

Vil gi sin versjon

– Min klient har bedt om å bli rettslig avhørt. Hun ønsker at marokkanske myndigheter skal få anledning til å være til stede slik at de kan få høre hennes versjon av saken. Nå kan representanter for myndighetene komme til retten og få med seg hennes forklaring, sier advokaten.

Hopstock og Khalid Skahs to barn ble smuglet ut av Marokko på oppdrag fra moren i fjor sommer. Skah mener barna ble kidnappet, mens Hopstock og barna selv sier de rømte fra farens hus frivillig.

VG skrev søndag at en av de fire mennene som tok med seg barna ut av Marokko, hadde fått status som mistenkt. Onsdag skriver avisen at de tok feil og at moren er personen som er mistenkt i saken.

Politiet i Oslo vil ikke si hvilket grunnlag Hopstock er mistenkt på.

Strid mellom Marokko og Norge

Skah-saken har skapt strid mellom marokkanske og norske myndigheter etter at det ble kjent at norske spesialsoldater var med på å smugle barna til Skah ut av Marokko i juli i fjor.

Marokkanske myndigheter reagerer spesielt sterk på avsløringen om at en politiattache fra den norske ambassaden kjørte barna til et møtested der «Petter» tok imot barna. Han ledet smuglingen av barna ut av Marokko på oppdrag fra Anne Cecilie Hopstock.

Les også: Her skjedde den hemmelige overleveringen av Skah-barna
Barna til TV 2: Soldatene er vår nye familie

Den tidligere idrettsstjernen Khalid Skah har gjentatte ganger kommet med beskyldninger mot norske myndigheter.

Han har hele tiden hevdet at utenriksministeren Jonas Gahr Støre har vært involvert i aksjonen hvor de to barna ble smuglet ut av Marokko.

(©NTB / TV 2)