PENGENE KOMMER: De aller fleste som har penger til gode på skatten, får pengene denne uken. (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)
PENGENE KOMMER: De aller fleste som har penger til gode på skatten, får pengene denne uken. (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)

– Myndighetene strør om seg med penger

Hundrevis av innvandrerorganisasjoner får hvert år penger – men har myndighetene kontroll?

Norske myndigheter deler hvert år ut millioner av kroner til flere hundre forskjellige innvandrerorganisasjoner. Men det er gjort lite for å finne ut om millionene hjelper på integreringen. Nå er det noen som sier resultatet er det stikk motsatte.

Som en jarl

I Tabloid på Nyhetskanalen onsdag tar programleder Oddvar Stenstrøm dette opp til debatt. I studio kommer to som er kraftig uenige om hvordan støtten virker: IT-gründer Shahzad Rana og lederen for Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene, Anita Rathore.

– Integrerings- og mangfoldsdirektoratet opptrer som en Ladejarl og strør om seg med penger. Jeg tror ikke IMDi har kontroll over hva disse organisasjonene gjør. Her må det ryddes opp, sier Shahzad Rana til Aftenposten.

Vil stoppe millioner

Han mener at integreringen fungerer best på felles arenaer og vil at millionutbetalingene skal stoppes.

Anita Rathore mener at offentlig støtte til innvandrerorganisasjoner er på sin plass og organisasjonene har en integrerende funksjon. Organisasjonene fungerer ofte som døråpnere til det norske samfunn.

I Norges finnes det nærmere 1000 innvandrerorganisasjoner. Over statsbudsjettet har det siden 1987 vært bevilget rundt 220 millioner til lokale innvandrerorganisasjoner.

Se debatten i Tabloid på Nyhetskanalen kl. 18.55 og kl. 20.30