Det store snøfallet i Bergen har ført til trafikkaos onsdag morgen. I tillegg måtte Bergen lufthavn Flesland  stenge på morgenkvisten. (Foto: Ingvild Fantoft Grutle/TV 2)
Det store snøfallet i Bergen har ført til trafikkaos onsdag morgen. I tillegg måtte Bergen lufthavn Flesland stenge på morgenkvisten. (Foto: Ingvild Fantoft Grutle/TV 2)

Kraftig snøfall skaper trafikkaos i Bergen

Trafikkproblemer på veiene, i luften og på jernbanen.

De store mengdene snø som har lavet ned på Vestlandet onsdag morgen skaper store problemer i trafikken i Bergen.

Bergen lufthavn Flesland har måttet stenge flere ganger i morgentimene for å brøyte rullebanen.

Lange køer

– Det går veldig sakte i trafikken. Folk prøver så godt de kan å komme seg frem, men kjører veldig forsiktig. I tillegg er det store brøytekanter og vanskelig å komme til for brøytebilene, sier TV 2-reporter Klaus Holthe i Bergen.

Snøen har skapt lengre køer enn normalt og alle brøytemannskaper er ute og prøver å gjøre veiene farbare.

– Det laver ned, og det skaper en del utfordring i trafikken. Vi har ikke hatt noen ulykker, men noen busser har blitt stående fast, enten for egen maskin, eller fordi biler foran dem i køen står fast. Når været er som nå må man regne med litt forsinkelser, sier administrerende direktør i Tide Buss AS, Jostein Hatlebrekke til tv2nyhetene.no.

– Flere vogntog har kjørt seg fast

Politiet forteller at det foreløpig ikke har vært noen ulykker, men at flere kjøretøy har kjørt seg fast.

HVOR ER BILEN?: Flere biler i Bergen er totalt snødd ned etter det kraftige snøfallet. Her fra Hans Holmboes gate midt i Bergen sentrum.  (Foto: Espen Eide/TV 2)
HVOR ER BILEN?: Flere biler i Bergen er totalt snødd ned etter det kraftige snøfallet. Her fra Hans Holmboes gate midt i Bergen sentrum. (Foto: Espen Eide/TV 2)

– Vi har ikke hatt noen ulykker, men det er vogntog som står fast rundt omkring. Det står blant annet tre vogntog på E39 ved Vallaheiene. I tillegg har vi hatt personbiler som har fått stans i Søreide-området, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Han håper folk tar sine forholdsregler og kjører sakte på veiene.

– Det er glatt og sleipt. I tillegg snør det så tett at det er umulig å få alt unna, sier han.

Kaos på Flesland

Snømengdene har også skapt store problemer på Bergen lufthavn Flesland. Flere ganger i løpet av morgentimene har flyplassen blitt nødt til å stenge for å brøyte rullebanen.

– Vi har hatt noen stengninger i dag, men har nå fått unna trafikken. Akkurat nå er det et opphold i flyavgangene, så vi er ute og rydder banen igjen. Vi regner med å være i gang med flygingene om 20 minutters tid, sier teamleder John Johnsen i Avinor til tv2nyhetene.no i ni-tiden.

Er flyet ditt i rute? Sjekk oppdaterte flytider fra Flesland her

Jernbanestasjonen stengt

Et strømbrudd tirsdag kveld har ført til full stans i togtrafikken på Bergensbanen. Årsaken til strømbruddet er at en kjøreledning har falt ned.

Togtrafikken kommer tidligst i gang igjen onsdag ettermiddag.

Lokaltogene blir erstattet med busser hele strekningen, mens det på de lengre strekningene blir buss den siste veien inn og ut fra Bergen.

Det store snøfallet i Bergen har ført til trafikkaos onsdag morgen. I tillegg måtte Bergen lufthavn Flesland  stenge på morgenkvisten. (Foto: Ingvild Fantoft Grutle/TV 2)
Det store snøfallet i Bergen har ført til trafikkaos onsdag morgen. I tillegg måtte Bergen lufthavn Flesland stenge på morgenkvisten. (Foto: Ingvild Fantoft Grutle/TV 2)