Det store snøfallet i Bergen har ført til trafikkaos onsdag morgen. I tillegg måtte Bergen lufthavn Flesland  stenge på morgenkvisten. (Foto: Ingvild Fantoft Grutle/TV 2)
Det store snøfallet i Bergen har ført til trafikkaos onsdag morgen. I tillegg måtte Bergen lufthavn Flesland stenge på morgenkvisten. (Foto: Ingvild Fantoft Grutle/TV 2)

Kraftig snøfall skaper trafikkaos i Bergen

Trafikkproblemer på veiene, i luften og på jernbanen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De store mengdene snø som har lavet ned på Vestlandet onsdag morgen skaper store problemer i trafikken i Bergen.

Bergen lufthavn Flesland har måttet stenge flere ganger i morgentimene for å brøyte rullebanen.

Lange køer

– Det går veldig sakte i trafikken. Folk prøver så godt de kan å komme seg frem, men kjører veldig forsiktig. I tillegg er det store brøytekanter og vanskelig å komme til for brøytebilene, sier TV 2-reporter Klaus Holthe i Bergen.

Snøen har skapt lengre køer enn normalt og alle brøytemannskaper er ute og prøver å gjøre veiene farbare.

– Det laver ned, og det skaper en del utfordring i trafikken. Vi har ikke hatt noen ulykker, men noen busser har blitt stående fast, enten for egen maskin, eller fordi biler foran dem i køen står fast. Når været er som nå må man regne med litt forsinkelser, sier administrerende direktør i Tide Buss AS, Jostein Hatlebrekke til tv2nyhetene.no.

– Flere vogntog har kjørt seg fast

Politiet forteller at det foreløpig ikke har vært noen ulykker, men at flere kjøretøy har kjørt seg fast.

HVOR ER BILEN?: Flere biler i Bergen er totalt snødd ned etter det kraftige snøfallet. Her fra Hans Holmboes gate midt i Bergen sentrum. (Foto: Espen Eide/TV 2)

– Vi har ikke hatt noen ulykker, men det er vogntog som står fast rundt omkring. Det står blant annet tre vogntog på E39 ved Vallaheiene. I tillegg har vi hatt personbiler som har fått stans i Søreide-området, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Han håper folk tar sine forholdsregler og kjører sakte på veiene.

– Det er glatt og sleipt. I tillegg snør det så tett at det er umulig å få alt unna, sier han.

Kaos på Flesland

Snømengdene har også skapt store problemer på Bergen lufthavn Flesland. Flere ganger i løpet av morgentimene har flyplassen blitt nødt til å stenge for å brøyte rullebanen.

– Vi har hatt noen stengninger i dag, men har nå fått unna trafikken. Akkurat nå er det et opphold i flyavgangene, så vi er ute og rydder banen igjen. Vi regner med å være i gang med flygingene om 20 minutters tid, sier teamleder John Johnsen i Avinor til tv2nyhetene.no i ni-tiden.

Er flyet ditt i rute? Sjekk oppdaterte flytider fra Flesland her

Jernbanestasjonen stengt

Et strømbrudd tirsdag kveld har ført til full stans i togtrafikken på Bergensbanen. Årsaken til strømbruddet er at en kjøreledning har falt ned.

Togtrafikken kommer tidligst i gang igjen onsdag ettermiddag.

Lokaltogene blir erstattet med busser hele strekningen, mens det på de lengre strekningene blir buss den siste veien inn og ut fra Bergen.

Det store snøfallet i Bergen har ført til trafikkaos onsdag morgen. I tillegg måtte Bergen lufthavn Flesland stenge på morgenkvisten. (Foto: Ingvild Fantoft Grutle/TV 2)