Fyllekjører meldte seg selv til politiet

Da kvinnen i fylla kjørte utfor veien på den politiløse øya på Romsdalskysten, strakk hun og ektemannen seg svært langt for at hun skulle få sin straff.

Det høyst oppsiktsvekkende promilleturen fant sted på Harøya i Sandøy kommune på Romsdalskysten i september i fjor. På sin nattlige kjøretur ble kvinnen bak rattet blendet av en møtende bil med det resultat at hun havnet i grøfta.

Ingen lensmann i sikte

99,9 prosent av alle fyllekjørere ville nok ha stukket av, men den samvittighetsfulle kvinnenen ringte selv politiet og fortalte at hun var påvirket av alkohol. Men ikke nok med det. I politiets totale fravær på øya ble hun bedt om å komme til Molde politistasjon for å avlegge blodprøve.

Ifølge dommen fra Romsdal tingrett fikk hun ektemannen til å kjøre seg til Molde og kom dit over seks timer etter utforkjøringen. Folkehelseinstituttet har konkludert med at hun minst hadde en promille på 1,38 under kjøringen.

Slipper fengsel

Fyllekjøring på dette nivået fører normalt sett til ubetinget fengsel, men tingretten er raus med strafferabatten i denne spesielle saken.

- I formildende retning må det legges vesentlig vekt på siktedes uforbeholdne tilståelse og aktivitet for å få saken oppklart. Uten siktedes tilståelse og egentransport til politiet, ville påtalemyndigheten trolig ikke hatt noen sak, konkluderer tingretten.

Kvinnen er nå dømt til 18 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år. I tillegg må hun betale 25 000 kroner i bot og være uten førerkort i to år.