TAXITRØBBEL: Meldte seg inn i Facebook gruppen «Vi som krever en ikke muslimsk taxisjåfør» etter muslimske drosjesjåførers protestaksjon mot Dagbladets trykking av Mohammed karikaturer. 
 (Foto: SCANPIX)
TAXITRØBBEL: Meldte seg inn i Facebook gruppen «Vi som krever en ikke muslimsk taxisjåfør» etter muslimske drosjesjåførers protestaksjon mot Dagbladets trykking av Mohammed karikaturer. (Foto: SCANPIX)

Frp-politiker krever ikke-muslimske drosjesjåfører

Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen har meldt seg inn i Facebook-gruppen «Vi som krever en ikke-muslimsk taxisjåfør».

Knudsen sier han har meldt seg inn i gruppen som et uttrykk for at ytringsfriheten må forsvares. Han viser til muslimske drosjesjåførers protestaksjon i Oslo 6. februar, da de la ned arbeidet i protest mot Dagbladets trykking av Mohammed-karikaturer.

At sjåførene gjorde dette er et uttrykk for at de ikke respekterer ytringsfriheten, mener Knudsen.

Vold og kriminalitet

– Når det gjelder voldtekter i Oslo, så har det skjedd flere ganger at overgriperen har muslimsk bakgrunn, mens offeret har vært av vestlig eller norsk bakgrunn, sier han til NRK.

Han legger til at det ikke er ukjent med vold og kriminalitet «i disse miljøene».

Gruppen hevder at det er direkte farlig å sette seg inn i en drosje der sjåføren er muslim, og gruppen krever retten til å leve et liv i trygghet fra forbrytere.

– Greier ikke ta det på alvor

– Hadde du helst sett at det ikke fantest muslimske taxisjåfører? spør NRK.

– Det var et dustete spørsmål. Det synes jeg ikke det er verdig å kommentere, svarer Knudsen.

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talskvinne Lise Christoffersen mener Knudsen har gått over streken.

– Det er nesten sånn at man ikke greier å ta det helt på alvor. Det virker jo helt hinsides, sier hun. (©NTB)