nor (Foto: Junge, Heiko, © HEJ)
nor (Foto: Junge, Heiko, © HEJ)

- Northug skylder oss ikke en dritt

Kjendiser gir den hardt prøvede langrennsløperen full støtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug har hatt et turbulent OL, og har to ganger gått rett forbi pressesonen uten å uttale seg etter svake prestasjoner.

- Jeg frykter at han kan bli oppfattet som arrogant, uttalte trener Morten Aa Djupvik til VG etter den siste episoden, da Northug ble nummer 11 på 30 kilometeren, og nektet å uttale seg.

Oppslag i media

Northugs oppførsel har ført til en rekke kritiske oppslag i media. Hardest i tok kanskje Stavanger Aftenblad, som slakter skistjernen og kaller han for en idrettsmann uten ryggrad og moral, som går for seg selv og ikke laget og landet sitt.

TV 2s blogger Frode Grytten skrev: «Vi har fostra eit monster. Han heiter Petter Northug jr».

Får støtte

Men det er også litt støtte for Northug der ute. Reality-kjendisen Svein Østvik er en ihuga sportsfan, og har stor sans for Petter Northug.

- Men nå må han vise hvem han er, for nå har han virkelig drite seg ut. Så nå får vi se hvor stor han er, sier «Charter»-Svein til «God kveld Norge».

Nå tror han imidlertid Northug han reiser seg.

- Jeg håper han gjør det, og han er tøff nok til det. Hvis han klarer å vinne nå, så har han en fan på skikkelig høyt nivå, fastholder Østvik.

- Du har sansen for ham?

- Jeg så intervjuet hvor han sitter og kødder. Han hadde til og med humor og ironi etter å ha blitt nummer 41, selv om du så han var skuffet, sier Svein.

Davy støtter Northug

Også andre kjendiser støtter Northug. TV 2 Sportens Davy Wathne skriver på Facebook:

«Hvem er det som har bestemt at idrettsstjerner må være høflige, veltalende, høymoralske og stille opp for media hver gang de har vært i aksjon? Er det andre yrkesgrupper som har samme krav hengende over seg?»

Også komiker Terje Sporsem gir den hardt prøvede idrettsutøveren støtte.

«Ingenting er så trist og hevngjerrig som en journalist som ikke har fått stilt kritiske spørsmål til idrettsutøvere», skriver han på sin Twitter-profil, med et tydelig spark til de mange oppslagene rundt Northug i pressen i etterkant av hans snakke-nekt.

- Patetisk folkekrav

Redaktør og partyfikser Magnus Rønningen går også hardt ut mot pressens dekning av Northug-konflikten.

«Patetisk folkekrav at Northug skal snakke. Hva skal han si? "Unnskyld?" Han skylder oss ikke en dritt. Åk selv, idioter», skriver Rønningen.

Han følger også opp med synspunkter på pressekonferansen i ettertid.

«Dumme, dumme, dumme norske presse som er så jævlig opptatt av at Northug skal legge seg langflat fordi han var deppa i går. Vond pressekonferanse», skriver han på sin Twitter-profil.

Se «God kveld Norge» lørdag klokken 21:40

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)