Dette er Audis nye råskinn

Brosjyren har lekket ut på nettet. Her er bildene av nye Audi RS5.

De to bokstavene R og S, satt sammen, betyr at dette er en Audi helt utenom det vanlige. Audi har for vane å ha et svært begrenset antall RS-utgaver og de veksler mellom de ulike modellene. Nå er det Audi A5 som får en RS.

Ovenfor ser du bilder som har lekket ut på nett ut før bilen blir vist på Geneve-utstillingen om en uke. Og nå har Audi avslørt hva som driver den superraske bilen.

Skikkelig kraftpakke

Under panseret finner du en 4,2-liters V8-er med 450 potente hester, men for å få ut maksimalt må turtellernåla vise 8 250 o/min. Takket være et dreiemoment på 430 Nm,gjør det neppe noe om du pakker bilen full.

Selv skryter Audi av lavt bensinforbruk. RS5 klarer 1,08 liter på mila. Ikke akkurat noe som redder regnskogen, men tross alt ganske bra med tanke på at du har firehjulstrekk og S-Tronic-automatkasse.

Sistnvente girer raskere enn du klarer selv, og det gjør at den 1,7 tonn tunge bilen går fra 0-100 km/t på 4,2 sekuinder. Men hvis du ikke ber Audi spesielt om å gi deg 30 km/t ekstra, vil du ikke kunne kjøre raskere enn 250 km/t.

Trenger du fem dører og fire seter? Bli med Jan Erik på kjøretur i Audi A5 Sportback.

Store luftinntak

Audi RS5 får en vinge som justerer seg etter behov.
Audi RS5 får en vinge som justerer seg etter behov.

På bildene ser vi at den ikke skiller seg veldig fra den noe mindre hissige S5. Den får en grill med racinginspirert gitter, luftinntakene i frontfangeren blir større. Bak får den en høydejusterbar spoiler som tilpasser seg etter hastighetene, en skikkelig diffuser og to store rør istedenfor fire små.

Den får også nye felger, som vi mistenker vil bli flittig kopiert på ettermarkedet. Men for svært mange er nok RS-emblemene det tydeligste tegnet på at dette er noe helt utenom det vanlige.

Audi A5 3,0 TDI er forrykende kjapp. Les test her.

Audi RS5
Audi RS5

Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5
Audi RS5