ANMELDES: Mohyeldeen Mohammad politianmeldes av Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) for hatefulle ytringer mot homofile. (Foto: TV 2)
ANMELDES: Mohyeldeen Mohammad politianmeldes av Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) for hatefulle ytringer mot homofile. (Foto: TV 2)

Muslimer vil demonstrere mot Mohyeldeen Mohammad

Mandag arrangerer muslimer i Larvik en demonstrasjon for å ta avstand fra uttalelsene til Mohyeldeen Mohammad.

– Han representerer ikke oss, heter det i en uttalelse fra initiativtakerne til demonstrasjonen ifølge Østlands-Posten.

Møtes på torget

I en pressemelding oppfordrer initiativtakerne muslimer som bor i Larvik til å møte på torget i Larvik for demonstrere mot uttalelsene Larvik-mannen Mohyeldeen Mohammad (24) har kommet med de siste dagene.

– Vi ønsker å vise at uttalelsene ikke er representative for flertallet av muslimer i Larvik og Norge. Hans ytringer om å true landet med terrorisme, innføre islamske lover i Norge, og å steine homofile til døde, er uakseptable og vi mener det er viktig å få fram at han står ganske alene om disse standpunktene, sier Malika Hamarash og Ahmad Siddiq Umar

De to initiativtakere til markeringen er begge muslimer fra Larvik.

3141989

Endimensjonalt bilde

De to sier muslimer i Norge er en like sammensatt gruppe som alle andre grupper.

– Vi er redde for at den massive mediedekningen av Mohammad fører til et stigmatisert og endimensjonalt bilde av oss. Vi er like redde for hans uttalelser som alle andre, sier de to. (©NTB)