terrorhoyskole_split
terrorhoyskole_split

Advarer mot ekstreme miljøer på Høgskolen i Oslo

Lederen for en av de muslimske studentorganisasjonene ler av påstanden fra Abid Raja.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Abid Raja er bekymret fordi han mener Høyskolen i Oslo huser ekstreme miljøer.

– Det har vært en del arrangementer med tilknytning til Høgskolen i Oslo som har hatt ekstreme overtoner. Og det er det grunn til å være bekymret overfor, sier Raja til TV 2.

Kjenner seg ikke igjen

Fahad Qureshi er leder for «Islam Net». Han kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen Abid Raja kommer med i dagens utgave av Dagbladet.

– Hvis det å være en vanlig muslim som ber fem ganger om dagen er for ekstremt, så er det ekstreme miljøer. Hvis du sier at å spise halalmat i kantina er for ekstremt, så er det ekstreme miljøer. Noe mer enn det vet jeg ikke, sier Qureshi.

Fornektet 11. september

8. mai 2008 arrangerte islam Net et møte med imamen Zulqarnain Sakandar om 11. september. Der kom imamen med konspirasjonsteorier om at terroraksjonen var arrangert av jøder.

Les også: Norsk imam klandrer Bush for 9/11

Abid Raja mener slike arrangementer viser at det er ekstreme miljøer ved skolen.

– Studentmiljøet sto i bresjen for dette, og det må vi være på vakt mot. Andre muslimer må stå opp mot dette og utfordre de ekstreme miljøene, sier Raja til TV 2.

– Fred, ikke konflikt

Qureshi fremhever at islam Net har et vidt spekter av arrangementer.

– På vårt forrige arrangement var det fem nordmenn som konverterte til islam. Hvis det hadde vært for ekstremt tror jeg ikke de hadde konvertert til islam. Vi skal arrangere Skandinavias første og største islamske fredskonferanse her i Oslo. Hvis det å fremme fred er for ekstremt for Abid Raja, da vet jeg ikke, sier Qureshi.