SPIONERT PÅ: Fotballspilleren Tore André Flo kan ha blitt spionert på av romvesener mens han spilte på Chelsea. (Foto: Safak Kayarlar/Jake Schoellkopf/AP/SCANPIX)
SPIONERT PÅ: Fotballspilleren Tore André Flo kan ha blitt spionert på av romvesener mens han spilte på Chelsea. (Foto: Safak Kayarlar/Jake Schoellkopf/AP/SCANPIX)

Romvesener kan ha spionert på Tore André Flo

Politimenn så UFO over hjemmebanen til Chelsea FC.

Det er høyst uklar hva som foregikk på himmelen over fotballklubben Chelseas bane året før millenniumsskiftet, men hendelsen er loggført av det britiske forsvarsdepartementet.

Rapport

I nylig frigitte dokumenter fra departementet kommer det fram en rekke UFO-observasjoner fra ulike kilder. Alt fra privatpersoner til offentlige tjenestemenn har rapportert om UFO-observasjoner over Storbritannia i årene fra 1994 til 2000. Og det er i en slik rapport det kommer fram at romvesener muligens kan ha fattet interesse for engelsk fotball.

En politimann skal i mars 1999 ha sett en UFO sveve over Chelseas hjemmebane, Stamford Bridge, tre dager før West Ham slo Chelsea med ett mål på nettopp Stamford Bridge. En kamp som kunne ha endt annerledes hvis Tore André Flos skudd på mål i det 22. spilleminutt ikke hadde gått på yttersidene av stengene, skal vi tro avisen Guardians kampreferat.

Godt dokumentert

Om det var den 193 centimeter høye stryningen og hans ballferdigheter UFO-en var på jakt etter, vites ikke. Det er heller ikke kjent hva UFO-en kan ha forventet å se på fotballanlegget klokken 20.05 om kvelden.

Ifølge rapporten som er sirlig registrert hos forsvarsdepartementet skal politimannen ha sett fire gule lys formet i en firkant, som endret plassering til å bli ligne en diamant. Objektet beveget seg fra øst i retning vest. I følge den skotske avisen Daily Record skal en annen polititjenestemann ha bekreftet at det som ble sett på himmelen ikke lignet noe han hadde sett tidligere.

Toblerone-aktig

Til sammen er mer enn 6000 sider med UFO-rapporter fra Storbritannia i årene fram til tusenårsskiftet. Og UFO-er i mange ulike farger og fasonger har blitt sett, for det er ikke bare snakk om flygende tallerkener. Ved Dumfriesshire skal en elektriker ha sett et romskip som så ut som en Toblerone-sjokolade. Fartøyet skal ha kommet ut av en sky.

Elektrikeren skal ha kastet seg i bilen og kjørt mot stedet han trodde romskipet landet, men bilen stanset da han nærmet seg og en fakkel han forsøkte å sette fyr på for å lyse opp, var umulig å tenne på.

Meldt inn

På samme måte som mange andre UFO-observander gikk mannen til politiet, som da de ikke kunne finne ut hva det var snakk om, meldte hendelsen videre til det britiske forsvarsdepartementets «Special UFO investigation unit».

Forsvarsdepartementet sluttet 1. desember 2009 med å registrere UFO-observasjoner i Storbritannia.