SNUR: Kulturminister Hadia Tajik (Ap). (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
SNUR: Kulturminister Hadia Tajik (Ap). (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Tajik: – Må tåle en ufin tegning av Muhammed

Aps stortingsrepresentant Hadia Tajik mener norske mulismer må tåle en ufin tegning av profeten Muhammed.

Den muslimske Ap-politikeren Hadia Tajik uttaler i et intervju i Dagsavisen at hun mener norske muslimer ikke kler rollen som krenkede offer i debatten om Muhammed-tegningene.

I en kronikk i Aftenposten torsdag går Tajik sammen med IT-gründeren Shazad Rana ut og ber muslimer i Norge om å senke skuldrene.

– Gud tåler en trøkk

Siden Dagbladet trykket en faksimile av karikaturtegninger av Muhammed som var publisert på PSTs Facebook-sider har det vært kraftige protester fra muslimske miljøer i Norge.

Nå mener Tajik at norske muslimer må tåle en ufin tegning av profeten Muhammed.

–– Jeg mener at Gud tåler en trøkk, og at profeten Muhammed tåler en trøkk. De er ikke veike, sier Tajik til Dagsavisen.

Samtidig sier hun at hun opplevde tegningene Dagbladet trykket som ufine, men at slikt må man tåle i et demokratisk land med ytringsfrihet.

– Må bekjempes med gode argumenter

Det samme gjelder ekstreme ytringer som den Mohyeldeen Mohammad kom med under protestene mot Dagbladet på Youngstorget hvor han advarte om et norsk 11. september som følge av karikaturtegningene.

– Jeg kan ikke la ekstremister som Mohyeldeen Mohammad ta meg og min gud som gisler til inntekt for et middelaldersk, konservativt syn på religion. Men jeg mener hans holdninger må bekjempes med gode argumenter, ikke med politianmeldelser, sier Tajik til avisen.

I går ble Mohyeldeen Mohammad tatt inn til avhør etter at han skal ha truet to journalister fra Dagbladet som oppsøkte ham.