Tusenvis raser mot Mohammad på Facebook

Flere grupper på Facebook raser mot Mohyeldeen Mohammad (24).

Antallet medlemmer i den største gruppen var ved 21-tiden onsdag kveld over 6000 medlemmer, og antallet stiger fort.

– Jeg opprettet gruppen ganske impulsivt tirsdag morgen da jeg leste uttalelsene om at homofile fortjener å bli steinet, forteller gruppeadministrator Glenn Andreassen Aksdal (19), til tv2nyhetene.no.

Les også: Mohammad hyller bin Laden og død Talibanleder

Glenn Andreassen Aksdal har dannet Facebook-gruppen «Få Mohyeldeen Mohammad ut av Norge!». (Foto: Privat)
Glenn Andreassen Aksdal har dannet Facebook-gruppen «Få Mohyeldeen Mohammad ut av Norge!». (Foto: Privat)

Mohammad sa i intervjuet med Klassekampen at han støtter de islamistiske opprørerne al-Shabaab i Somalia som nylig steinet en mann til døde.

– Etter det jeg kjenner til var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sa 24-åringen til avisen.

Vakte harme

Saken vakte tirsdag avskyreaksjoner fra stortingspolitikere som fordømmer uttalelsene hans på det sterkeste. 24-åringen ble også politianmeldt av LLH.

Aksdal forteller at han på ingen måte hadde regnet med den enorme responsen Facebookgruppen har fått, men presiserer at han ikke ønsker alle medlemmer velkommen.

– Mange hatefulle innlegg

– Det er utrolig mange som kommer med hatefulle innlegg på siden og jeg bruker mye tid på å slette disse. Jeg må presisere at jeg ikke har noe mot muslimer, dette er en enkeltperson og hans meninger som jeg har reagert på, sier 19-åringen.

Da tv2nyhetene.no besøkte siden var det allikevel enkelte ytringer som kunne blitt omfattet som rasisme og trusler.

Anmeldte selv trusler

Mohyeldeen Mohammad ble onsdag kveld løslatt etter at politiet i Larvik tidligere på dagen siktet ham for trusler mot journalister. Mohammad har samtidig anmeldt at han selv er blitt truet.

Les også: Politiet lette etter våpen hjemme hos Mohammad

– Han møtte på stasjonen selv for å anmelde at han var blitt utsatt for trusler, både på SMS og på telefon. Truslene gikk blant annet ut på at han skulle bli tatt og at boligen hans skulle steines, opplyste politiinspektør Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon på en pressebrifing onsdag kveld.

Det lyktes ikke tv2nyhetene.no å komme i kontakt med Mohyeldeen Mohammad onsdag kveld.