Musheer Nadheer Mustafa
Musheer Nadheer Mustafa

Faren: – Kommer aldri tilbake til Norge

Musheer Nadheer Mustafa, som er arrestert i Hellas med sin familie, ringte til TV 2 Nyhetene i kveld fra politistasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekteparet som er siktet for å ha bortført sine barn fra barnevernet i Sarpsborg ble arresteret av gresk politi i byen Kipos, nær grensen til Tyrkia. Faren ringte selv til TV2 nyhetene nå i kveld og sier han vil ta saken til retten i Hellas for å beholde barna.

Brukte vold mot barnevernet

De to foreldrene har vært etterlyst internasjonalt siden de bortførte sine egne barn fra barnevernet i Sarpsborg. De barnevernansatte som skulle være tilstede under samvær med barna ble sparket og slått og bundet med tape.

Deretter rømte foreldrene fra Norge med de fire barna.

 Bjørn Svenungsen, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet (Foto: TV 2)
Bjørn Svenungsen, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet (Foto: TV 2)

Arrestert sammen med barna

Det skal være et tett politisamarbeid mellom ulike land som gjorde at greske myndigheter greid å stoppe flukten - trolig mot Irak. Den norske ambassaden i Aten er koblet inn og det var ambassaden som opplyse norsk UD om pågripelsen tidligere i dag.

– De ble anholdt i byen Kipos sent i ettermiddag og de tre etterlyste barna oppholder seg på samme sted som foreldrene, sier Bjørn Svenungsen, kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, til TV 2 Nyhetene.

– Gjør det for barnas skyld

Tirsdag kveld ringte Musheer Nadheer Mustafa selv til TV 2 Nyhetene. Han er klar over at han har bortført barna ulovlig og at han er siktet for frihetsberøvelse overfor de barnevernansatte.

Er du klar over at du har gjort noe som er ulovlig? At du er etterlyst av politiet her i Norge og internasjonalt?

– Kanskje ja, kanskje nei. Men jeg er far, og gjør det som er best for mine barn, sier Mustafa til TV 2 Nyhetene på telefonen fra politistasjonen i Hellas..

– Kanskje det ikke er bra, men ingen hører på meg, slår han fast.

Se video og hør telefonintervjuet i videovinduet øverst.

Ønsker gresk domstol

Mustafa forteller at han ønsker å ta sin sak til retten i Hellas for å få beholde barna. Noe gjensyn med Norge er ikke i hans planer.

– Jeg kommer aldri tilbake til Norge, fastslår Mustafa til slutt TV 2 Nyhetene.