Mandag ettermiddag signerte TV 2 -sjef Alf Hildrum den historiske avtalen med Medge Consulting, som eier Norden-rettighetene for Premier League de kommende tre sesongene.

I dag er det Canal+ som har rettighetene til å vise kampene fra Premier League i Norden. Denne avtalen utløper når inneværende sesong avsluttes.

- Nå gjenstår det at Premier League skal godkjenne avtalen mellom Medge Consulting og TV 2. Medge jobber videre med å selge rettighetene for Danmark og Sverige. Norge er det første landet som er på plass, sier sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2.

Ny aktør
Det slo ned som en bombe da det ble kjent at Medge Consulting med to tidligere Canal+.-sjefer i spissen hadde kjøpt Norden-rettighetene til Premier League for sesongene 2010/11 til 2012/13. Medge Consultings plan var å videreselge disse rettighetene til tv-aktører i de nordiske landene, og fotballagent Rune Hauge har spilt en sentral rolle i disse forhandlingene. Etter at Medge sitt kjøp ble kjent, har mediene rent over av spekulasjoner om hvor de attraktive rettighetene ville ende. Det ble raskt kjent at TV 2 var en aktuell kjøper i Norge.

Alle plattformer
TV 2 har nå fått rettighetene til Premier League på alle plattformer. Det gir enorme muligheter for hele Mediehuset TV 2. TV 2 har også sikret seg rettighetene til å sende innhold fra en helt ny Premier League-kanal i HD-kvalitet, produsert av Premier League selv.

- Denne avtalen endrer på veldig mange maktfaktorer i norsk tv-bransje. Dette er en fantastisk avtale for TV 2 på veldig mange måter, og den kommer på plass på et strategisk veldig viktig tidspunkt, sier en glad og lettet Bjørn Taalesen.

bjoerntaalesen-680 (Foto: Marit Hommedal (TV 2) )

Også mer norsk fotball
Som om ikke dette skulle være nok, har Bjørn Taalesen også i all stillhet forlenget avtalen med Norsk Toppfotball og NFF om norsk fotball. Det betyr at TV 2 nå også har sikret seg rettighetene til Tippeligaen i ytterligere to år – med andre ord like lenge som Premier League.

- Kombinasjonen Premier League og Tippeligaen blir et knallsterkt tv-produkt som norske forbrukere ikke har sett maken til før, sier Taalesen.

Sportssjefen i TV 2 berømmer TV 2s eiere og styremedlemmer for at de har offensive.

- Jeg vil ikke si noe om hva TV 2 har betalt for dette, men det sier seg selv at dette er en kjempeinvestering, sier Taalesen.

John Carew avgjorde forrige gang Aston Villa vant en ligakamp hjemme. (Foto: SIMON DAWSON/AP)