ANMELDES: Mohyeldeen Mohammad politianmeldes av Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) for hatefulle ytringer mot homofile. (Foto: TV 2)
ANMELDES: Mohyeldeen Mohammad politianmeldes av Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) for hatefulle ytringer mot homofile. (Foto: TV 2)

Politianmeldes for homohat

Mohyeldeen Mohammad politianmeldes av homoorganisasjon etter uttalelser om at homofile fortjener å bli drept.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er en fullstendig uakseptabel og ekstrem uttalelse. Det er vel det mest ekstreme vi har hørt her i landet på mange år, sier LLH-leder Karen Pinholt.

Organisasjonens fulle navn er Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Advarte mot 11. september

Mohyeldeen Mohammad holdt hovedappellen under demonstrasjonen mot Dagbladets Mohammed-tegning i Oslo fredag. Der advarte han blant annet mot et nytt 11. september i Norge, noe som vakte stor oppsikt.

– Etter det jeg kjenner til, var den personen homofil, og det er den straffen han da fortjener. Det er det standpunktet enhver muslim er påtvunget gjennom sin religion, sier 24-åringen fra Larvik til Klassekampen.

LES OGSÅ: Forsvarer drap på homofile

Mohammad har bakgrunn fra Irak og studerer for tiden i Medina i Saudi-Arabia. Han kaller seg talsmann for «De frivillige».

– Ekstreme ytringer

– Vi kan ikke gjøre forskjell. Nå er det viktig å vise at vi ikke aksepterer at noen snakker slik om andre mennesker, sier Pinholt. Hun understreker at selv om slike ytringer er ekstreme og sjeldne her i landet, er det hverdagen i mange andre land.

– Homofili er fortsatt forbudt i 80 land, og i flere av dem utløser legningen dødsstraff, sier hun.

– Vi er ikke enige om mye, men denne uttalelsen tar de avstand fra, sier hun.

Fordømmes av liberale muslimer

LIM-nettverket, som står for likestilling, mangfold og integrering, fordømmer uttalelsene på det sterkeste.

– Liberale muslimer er minst like bekymret over radikalisering av muslimske miljøer som etniske nordmenn, heter det i en uttalelse.

Islamsk Råd LIM-nettverket oppfordrer Islamsk Råd Norge til å fordømme uttalelsen og ta klart avstand fra dødsstraff mot homofile, uansett hvor det skjer.

– Disse holdningene er ikke representative for våre medlemsorganisasjoner eller den jevne muslim, som setter pris på de rettigheter vi har i det demokratiske Norge. De gir oss alle anledning til å leve i tråd med våre verdier, sier Sultan. Han legger til:  

– Vi håper at den unge mannen med litt mer modenhet vil komme til å oppnå en bedre forståelse av sin religion og verden rundt ham. I mellomtiden er det siste han trenger at mediene konkurrerer om å gi ham en plattform.

– Dersom man ikke kan respektere norske lover og regler, og respektere at mennesker har forskjellig seksuell legning, så går det alltid et fly. Han taler på vegne av seg selv, og det er svært få muslimer i Norge som deler hans oppfatning, sier Youssef Assidiq til VG Nett.

Rødt støtter anmeldelse

Partiet Rødt støtter også politianmeldelsen, opplyser leder Torstein Dahle i en pressemelding tirsdag.

– Jeg kan opplyse Mohyeldeen Mohammad om at Rødts leder og nestleder er blant dem som han støtter drap på. Vi er begge to sterkt engasjert av å bekjempe muslimhets, som er en av de viktigste former for rasisme i vår tid. Mohammads uttalelser vil selvsagt bli misbrukt til å fyre opp under muslimhetsen og gi den enda bedre grobunn. Hans utsagn er på alle måter skadelig og ille, sier Rødt-leder Torstein Dahle.

(NTB/TV 2)