Etterlyser irakisk familie i hele Europa

Politiet i Sarpsborg etterlyser irakisk familie med navn og bilde etter bortføring av barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den irakiske familien som forsvant etter at maskerte menn overfalt to ansatte i barnevernet lørdag, ble mandag ettermiddag etterlyst i hele Europa med navn og bilde.

De etterlyste er:

Musheer Nadheer Mustafa (far), 36 år, irakisk statsborger

Khalidah Yaseen Al-Khalidi (mor), 33 år, irakisk statsborger

Randa Musheer Nadeer, irakisk statsborger

Rana Musheer Nadeer, irakisk statsborger

Mohammed Mushir Nathir, irakisk statsborger

De fem er foreldrene i familien og tre av deres barn som er under barnevernets omsorg. Det fjerde barnet har foreldrene omsorg for, og han har i motsetning til sine søsken ikke blitt utsatt for noen straffbar handling, opplyser politimester Otto Stærk i Østfold i en pressemelding mandag ettermiddag.

Bakgrunnen for denne etterlysningen av barna er ifølge politiet at barna er tatt bort fra barnevernets omsorg, og at man ønsker dem tilbakeført til barnevernet.

Politiet anser det i tillegg som mulig at mannens bror – barnefarens 33-årige bror, også har deltatt i forsvinningen, og sier at de foreløpig står uten spor i barnebortføringssaken.

– Har vært kjent i 14 dager

Ifølge kriminalsjef Tore Abrahamsen i Sarpsborg-politiet har bortføringen trolig vært planlagt lenge.

– Etterforskningen viser at dette har vært kjent av enkelte i 14 dager. De som har visst om dette, er bekjente av barna, sier kriminalsjefen til tv2nyhetene.no.

Kriminalsjefen sier at politiet ikke vet hvor barna kan ha blitt bortført, men tror de kan ha blitt ført ut av landet

Politiet i Sarpsborg etterlyser også et kjøretøy som de mener kan ha blitt brukt i forbindelse med flukten: En rød Mitsubishi Outlander varebil med registreringsnummer AE 25336.

To ansatte i barnevernet ble overfalt under samvær mellom fire barn og foreldrene deres på Borgenhaugen utenfor Sarpsborg lørdag. Familien forsvant sammen med overfallsmennene.

Ble slått, sparket og teipet fast

De to barnevernsansatte var i ferd med å gjennomføre et kontrollert samvær mellom de fire barna og foreldrene deres da flere maskerte personer kom inn i huset og brukte vold mot barnevernets representanter.

Kvinnen og mannen som jobber i barnevernet ble slått ned, sparket og teipet fast, mens foreldrene, barna og overfallsmennene forlot huset.

De to barnevernsansatte har i politiavhør mandag forklart at det var mange til stede i huset da bortføringen fant sted. De skal ha sagt til politiet at det var «et ukjent antall menn» som deltok i bortføringen.