MØTES I TABLOID: Frp leder Siv Jensen og Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
MØTES I TABLOID: Frp leder Siv Jensen og Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Siv møter Jonas om islamisering

Frp-leder Siv Jensen advarer sterkt mot det hun kaller islamiseringen av det norske samfunnet. Hun beskylder regjeringen for unnfallenhet.

– For ett år siden ble jeg latterliggjort fordi jeg advarte mot snikislamisering. Nå kan jeg bare fastslå at jeg fikk rett. Norske verdier er under stadig sterkere press. Islamiseringen er i full gang, sa Jensen på årsmøtet til Oslo Frp lørdag.

På årsmøte utfordret hun utenriksminister Jonas Gahr Støre til debatt og han og Siv Jensen møtes på Tabloid i kveld.

Utenriksminister Støre sier at Jensen driver politikk ved hjelp av skremmebilder og at hun bruker en retorikk som slår alle muslimer i hartkorn med noen få ytterliggående.

– Det norske demokratiet er sterkt og sikrer ytringsfrihet, menneskerettigheter og rettsstatens regler for alle, inkludert muslimer og Frp-ere. Hvis noen kommer med trusler på kant av loven, har vi påtalemakt som tar seg av den slags. Det er en utfordring å leve sammen i et større mangfold, men norske statsråder skal ikke være noe meningspoliti, sier Støre.

– Både Høyre og Kristelig Folkeparti kan gå i seg selv, men det er særlig Arbeiderpartiet som har sviktet. Det er først og fremst Aps håndtering jeg angriper, og kritikken går 21 år tilbake. Denne måneden er det 21 år siden tre tusen muslimer demonstrerte i Oslo mot boken Sataniske vers. Også den gang dreide det seg om ytringsfrihet, og også den gang ble trusselen møtt med en veik holdning fra regjeringen. Det er på tide å erkjenne at naiviteten har vært grenseløs, sa Siv Jensen under årsmøte i Oslo Frp.

Se debatten på Tabloid på Nyhetskanalen kl. 18.55 og kl. 20.30.