SLO HAI: Paddy Trumbull (60) er en hardtslående kvinne. Det fikk en hai erfare da den gikk til angrep på 60 åringen mens hun snorklet i nærheten av Whitsunday øyene, Queensland i Australia. (Foto: AP)
SLO HAI: Paddy Trumbull (60) er en hardtslående kvinne. Det fikk en hai erfare da den gikk til angrep på 60 åringen mens hun snorklet i nærheten av Whitsunday øyene, Queensland i Australia. (Foto: AP)

Bestemor slo og sparket hai som angrep

Overlevde haiangrep på mirakuløst vis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paddy Trumbull (60) er en hardtslående kvinne. Det fikk en hai erfare da den gikk til angrep på 60-åringen mens hun snorklet i nærheten av Whitsunday-øyene, Queensland i Australia.

Se intervju med Paddy nederst i artikkelen.

Kjente et kraftig rykk

Paddy slo og sparket alt hun kunne da haien gikk til angrep. Det reddet henne også fra å bli haimat. Hun mistet store mengder blod etter å ha blitt bitt av haien og ifølge legene som behandlet henne på sykehuset, er hun heldig som overlevde angrepet.

Fra sykesengen fortalte den medtatte bestemoren om hva som hadde skjedd. Hun hadde sammen med mannen sin og flere andre leid en båt for å snorkle. Hun forteller at hun kjente et kraftig rykk og at hun da skjønte med en gang hva det var for noe.

Ble dratt under vann

– Jeg snudde meg og så en stor hai. Så tenkte jeg at den ikke skulle få ta meg og jeg begynte å slå den på nesen. Slå, slå, slå, fortalte 60-åringen som virket opplagt til tross for dramatikken i forkant, forteller hun til australsk tv.

Haien klarte å dra henne under vann før hun igjen sparket den i halsregionen. Paddy fortalte til lokale journalister at til tross for at den halvannen meter lange haien bet henne til blods, følte hun ingen smerte.

Mistet 40 prosent blod

Paddy ble trukket om bord i båten hvor reisefølget fikk gitt henne førstehjelp før hun ble fløyet til sykehus. Kirurgene som opererte henne anslår at hun mistet rundt 40 prosent av blodvolumet.

Til tross for å ha sloss med en hai, har ikke den spreke bestemoren mistet humoren.

– Jeg tror de skal gi meg en terapeut på mandag for å bearbeide det som har skjedd. Også må jeg få meg en ny rumpe. Det er jo positivt.

Whitsunday-øyene er et populært sted blant turister som vil snorkle, men haiangrepet skal være det første på 13 år i dette området.

SE VIDEO:

379967