PLANLEGGER DEMONSTRASJON: Mohyeldeen Mohammad skal etter det TV 2 erfarer være en av de som planlegger en demonstrasjon i forbindelse med mandagens bokutgivelse. 
 (Foto:  Arne Kristiansen / TV 2)
PLANLEGGER DEMONSTRASJON: Mohyeldeen Mohammad skal etter det TV 2 erfarer være en av de som planlegger en demonstrasjon i forbindelse med mandagens bokutgivelse. (Foto: Arne Kristiansen / TV 2)

– Norge driver korstog mot islam

Mener krig ikke bare går én vei, og at Norge må være forberedt på konsekvensene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Advarselen om terrorhandlinger på norsk jord er akkurat de samme advarslene PST har kommet med, sier en av arrangørene av fredagens demonstrasjon i Oslo.

Han mener Norge deltar i et korstog mot islam og må være forberedt på konsekvensene.

Advarte nordmenn

Mohyeldeen Mohammad benyttet fredagens demonstrasjon mot karikaturtegningene til å advare mot terrorangrep i Norge hvis ikke holdningen til muslimer endres

– Når vil norske myndigheter og deres media forstå alvoret i dette her? Kanskje ikke før det er for sent. Kanskje ikke før et 11. september på norsk jord. Dette er ingen trussel det er en advarsel, sa han.

Uttalelsen har av mange blitt oppfattet som en skjult trussel, men Mohammad hevder han sier akkurat det samme som PST har sagt i sine trusselvurderinger tidligere.

– Når Norge deltar aktivt i en krig mot Afghanistan så må de forvente noe tilbake. Krig går ikke bare en vei og de har en fiende og du vet ikke hva fienden kan finne på, sier han til TV 2 Nyhetene.

LES OGSÅ: Muslimer tar avstand fra advarsel om terror

Sterke reaksjoner

Reaksjonene på Mohammads utspill lot ikke vente på seg. Leder i Høyre, Erna Solberg, sa til TV 2 Nyhetene fredag at å komme med advarsler om terrorangrep som 11. september under en demonstrasjon mot karikaturtegninger er å gå langt over streken.

– Det virker skremmende på nordmenn. 11. september er den største terrorhandlingen som har vært.

Hun mener at slike uttalelser er med på å sette norsk integreringsdebatt flere steg tilbake.

Frp-leder Siv Jensen reagerer også sterkt på utspillet. Under lørdagens årsmøte i Oslo Frp hevdet hun at advarselen bare var en av mange trusler.

– Stadig oftere blir norske verdier presset. De blir presset av ytterliggående muslimer, som av en eller annen grunn vil ha det slik de hadde det i landet de kom fra. Det er helt ufattelig, sa hun fra talerstolen.

Mener Ap er feige

Ifølge Jensen må Arbeiderpartiet ta en del av skylden. Hun mener de aldri har turt å ta karikaturstriden på alvor.

– Jonas Gahr Støre er feig. Han har unnlatt å forsvare ytringsfriheten i sin ytterste konsekvens. De må stå oppreist. Vi trenger politikere med ryggrad. Det må Jonas få, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Utenriksministeren er ikke enig i Frp-lederens kritikk.

– Vi har ytringsfrihet – og forbud mot å oppfordre til vold og terror. Hvis noen oppfordrer til det, er det straffbart. Vi har skjerpet straffeloven, som også gjelder oppfordring til terror, sier han.

Saken fortsetter under videovinduet.

379785

Studerer sharia

Søndag drar Mohammad tilbake til Medina i Saudi-Arabia hvor han studerer sharialovgivning. Den unge studenten mener Norge deltar i et korstog mot islam

– Det viser seg selv, når Norge har sendt styrkebidrag til muslimske land for å terrorisere dem der nede. Og ikke bare soldater, de har også økonomiske bidrag, til USAs korstog – til jødenes korstog mot Palestina.

– Mener du Norge deltar i et korstog mot islam?

– Ja, absolutt.

– Hvis Norge hadde blitt utsatt for et terrorangrep, hadde du hatt forståelse for det?

– Det har jeg ingen kommentar til, det får du spørre PST om, sier han.