Arfan Bhatti (midt i bildet) blant demonstrantene som var samlet på Universitetsplassen i Oslo i protest mot Muhammed-tegningen som ble trykket i Dagbladet. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Arfan Bhatti (midt i bildet) blant demonstrantene som var samlet på Universitetsplassen i Oslo i protest mot Muhammed-tegningen som ble trykket i Dagbladet. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Muslimer tar avstand fra advarsel om terror

Norske muslimer vil ta klar avstand fra advarslene om mulige terroraksjoner i Norge når en ny demonstrasjon blir arrangert i Oslo lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reaksjonene er sterke, også i de muslimske miljøene, på uttalelsene om at Norge må passe seg for terroraksjoner som 11. september.

Under den nye demonstrasjonen i Oslo lørdag ettermiddag vil arrangørene vise sin motstand for synspunktene, samtidig som de sier nei til diskriminering av muslimer i Norge.

Les også: Ny demonstrasjon mot karikaturtegningene i Oslo

– Føler behov for å demonstrere

– Mange i vårt nettverk var usikre på arrangørene av demonstrasjonen fredag og ville av den grunn ikke delta. Men mange norske muslimer føler behov for å demonstrere fordi de føler de ikke blir respektert i det norske samfunnet, sier Fatima Khalil som er programleder for demonstrasjonen.

Rundt 3000 mennesker deltok i demonstrasjonen mot Dagbladets publisering av tegningen der profeten Muhammed blir framstilt som en gris.

Arrangementet gikk rolig for seg, men mange merket seg advarslene fra Larvik-mannen Mohyeldeen Mohammad om at det kanskje måtte skje en terroraksjon på norsk jord før nordmenn forsto at de måtte respektere muslimers følelser og tradisjoner.

Les også: Erna Solberg reagerer på advarsler om norsk 11. september

– Tar avstand fra uttalelsene

– Jeg vil ikke ta stilling til disse uttalelsene, jeg tar bare avstand fra dem. Det er ikke noe vi som arrangerer dagens demonstrasjon stiller oss bak og vi vil stoppe det dersom noen forsøker å komme med lignende utsagn i dag, sier Khalil til NTB.

Hovedparolene i lørdagens demonstrasjon blir «Stopp islamhets» og «Ja til ytringsfrihet – nei til misbruk».

(©NTB)