demo_erna
demo_erna

Erna Solberg reagerer på advarsler om norsk 11. september

– Det virker skremmende på nordmenn, sier Høyre-lederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Når vil norske myndigheter og deres media forstå alvoret i dette her? Kanskje ikke før det er for sent? Kanskje ikke før et 11. september på norsk jord? Dette er ingen trussel, det er en advarsel, sa Mohyeldeen Muhammad fra talerstolen på Universitetsplassen.

Å komme med advarsler om terrorangrep som 11. september under en demonstrasjon mot karikaturtegninger er å gå langt over streken, mener Erna Solberg

Les også: Advarte mot et 11. september på norsk jord

– Skremmende for nordmenn

– Det virker skremmende på nordmenn. 11. september er den største terrorhandlingen som har vært, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Solberg har tidligere vært kommunalminister og arbeidet med integrering. Men advarsler mot terrorangrep i Norge under slike demonstrasjoner motarbeider det integreringsarbeidet som gjøres, sier hun.

Hun mener slike uttalelser bidrar til å sette norsk integreringsdebatt flere sted tilbake.

– Jeg tror man bidrar til å sette norsk integreringsdebatt flere steg tilbake. I dag har muslimer i Norge fått demonstrere for det de mener har vært fornærmende for dem på grunn av at noen har brukt sin ytringsfrihet. I dag har det vært en balanse mellom ytringsfrihetene, og det er der vi må være. Ikke begynne å blande inn frykten for at noen skal begå terror på grunn av dette. Her burde muslimske ledere satt foten ned, sier hun.

Les også: SV-Holmås støtter Dagbladet i karikaturspørsmål

Fredelig demonstrasjon

Muslimene åpnet demonstrasjonen fredag med bønn og appeller. De fylte hele Universitetsplassen med høylytte protester mot trykkingen av karikaturtegningene av muslimenes profet Muhammed.

Etter den fredelige markeringen på Universitetsplassen beveget demonstrasjonen seg ned Karl Johans gate til Sentralstasjonen. Og der ble stemningen raskt opphetet. Noen av demonstrantene trengte seg inn i Østbanehallen. Men demonstrasjonsvaktene klarte raskt å roe ned ungdommen.