SAMLET TIL PROTEST: Flere tusen muslimer hadde møtt opp foran Universitetsplassen fredag for å protestere mot Dagbladets publisering av karikaturtegningen.  (Foto: Magnus Nøkland / TV 2)
SAMLET TIL PROTEST: Flere tusen muslimer hadde møtt opp foran Universitetsplassen fredag for å protestere mot Dagbladets publisering av karikaturtegningen. (Foto: Magnus Nøkland / TV 2)

Advarte mot et 11. september på norsk jord

Tidligere voldsdømte Arfan Bhatti var vakt under demonstrasjonen mot karikaturtegningene i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Muslimene åpnet demonstrasjonen med bønn og appeller. De fylte hele Universitetsplassen med høylytte protester mot trykkingen av karikaturtegningene av muslimenes profet Muhammed.

Mohyeldeen Mohammad, talsmann for initiativtakerne kom også med en klar advarsel:

– Når vil norske myndigheter og deres media forstå alvoret i dette her? Kanskje ikke før det er for sent. Kanskje ikke før et 11. september på norsk jord. Dette er ingen trussel det er en advarsel, sa han fra talerstolen.

Også noen få ikke-muslimer hadde møtt opp for å vise sin sympati:

– Å ikke ha respekt at for dem så betyr det noe annet enn for oss. Og det synes jeg er lavt at vi fortsetter å gjøre det, sier Cecilie Bøhn.

Les også: 2500 demonstrerte mot Dagbladet

Bhatti som demonstrasjonsvakt

En av vaktene på demonstrasjonen var tidligere voldsdømte, Arfan Bhatti.

Etter den fredelige markeringen på Universitetsplassen beveget demonstrasjonen seg ned Karl Johans gate til Sentralstasjonen. Og der ble stemningen raskt svært opphetet. Noen av demonstrantene trengte seg inn i Østbanehallen og maskerte seg.

Men de fleste ble holdt igjen av demonstrasjonsvaktene.

En stund fryktet man at de ville forsøke å ta seg bort til Dagbladets kontorer ved Havnelageret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DEMONSTRASJONSVAKT: Tidligere voldsdømte og terrorfrikjente Arfan Bhatti var vakt under demonstrasjonen i Oslo fredag. (Foto: Magnus Nøkland / TV 2)

– Gå vekk jævla hykler

– Når Dagbladet kommer og bruker ytringsfriheten til å krenke andres rettigheter, hvor blir det da av religionsfriheten. Det er ikke noe religionsfrihet. Om vi skal begynne å veie de opp mot hverandre så blir det feil, sier Jasdeep Kaur.

Mange hadde skarpe synspunkter på karikaturtegningene, men Afran Bhatti avviste TV2s spørsmål om intervju:

– Unnskyld Bhatti?

– Gå vekk jævla hykler! Ikke kom til meg, svarte han.