PÅl Anders Ullevålseter (Foto: GABRIEL BOUYS/AFP)
PÅl Anders Ullevålseter (Foto: GABRIEL BOUYS/AFP)

Nytt Dakar Rally frister for Ullevålseter

Etter åtte år nådde endelig Pål Anders Ullevålseter målet om pallplass i knalltøffe Dakar Rally, nå lurer han på å førsøke på nytt neste år for å kunne nå helt til topps

Strålende fornøyd med pallplasseringen han har jaktet på i 8 år, er Ullevålseter tilbake i kulda her hjemme og er igang med treningen igjen.

– Det er jo skikkelig uvant og komme hjem til snøen og kulda så jeg holder jo på å fryse ihjæl da, sier han til TV 2 Sporten.

Overveldet over å endelig ha nådd målet han har hatt i så mange år, behøver han litt tid før han bestemmer seg for om han skal delta på det krevende løpet neste år.

De lo litt av "the Norwegian Viking" da for jeg hadde liksom rutine på det

– Nå når jeg har fått samla meg og skal se forover så er det helt tomt. For det å komme på pallen i Dakar har vært et mål de siste åtte årene og nå når jeg endelig har greit det så er målet borte. Hva gjør jeg nå? Jeg må liksom skaffe et nytt mål.

Dakar Rally er et fysisk og psykisk krevende løp for deltakerne, og ikke alle klarer å fullføre. Kuldegradene i Andesfjellene tok hardt på mange av førerne, så det å ha erfaring fra norsk vinter kom godt med for Pål Anders.

– Konkurrentene mine stod å grein oppå fjellene der fordi dem hadde neglsprett og frøys så jæ..., og jeg var den som hadde aller mest klær over fjellet og jeg frøys. De lo litt av "the Norwegian Viking" da for jeg hadde liksom rutine på det, så det syns jeg var litt kult.

Ullevålseter har fått tilbakemelding fra samarbeidspartnerne sine om at de gjerne vil fortsette et Dakar til, og selv om han er litt usikker er det tydelig at neste års Dakar frister og da er det jakten på seier som gjelder.

– Det nye målet må jo bli å vinne Paris-Dakar, og det er noe jeg har lyst til, men det må bare inn i harddisken og det regner jeg med at kommer nå i løpet av noen uker.