Krekar_680 (Foto: Scanpix/TV 2)
Krekar_680 (Foto: Scanpix/TV 2)

Advokat: – Høyre og Frp hetser mulla Krekar og familien

Advokat Brynjar Meling beskylder politikerne for å slå politisk mynt på familiens opphold på et luksushotell.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det å forsøke å slå politisk mynt på dette er skammelig og viser hvor langt man er villige til å gå i hetsen mot Krekar-familien, sier mullaens advokat, Brynjar Meling til TV 2.

Tirsdag avslørte TV 2 at mulla Krekar og hans familie bodde elleve døgn på luksushotellet Oslo Plaza på skattebetalernes regning. Oslo-politiet innlosjerte familien på hotellet, etter at ukjente skjøt inn i leiligheten deres natt til 25. januar i år.

– Vurderingen av hvor Krekar skulle bo var en avgjørelse som ble tatt av politiet. Men jeg reagerer sterkt på at politikerne nok en gang bruker Mulla Krekar som et klatrestativ og markerer seg på han, sier Meling til TV 2.

– Ko-ko

Både Høyre og Frp reagerte sterkt etter avsløringen.

– På meg virker det helt ko-ko. Jeg regner med at mange er enige med meg. Dette gir et forferdelig dårlig signal til norsk befolkning, og for de menneskene som er offer for terrorhandlinger, som ser at Krekar kan flotte seg på statens regning uten at politiet selv synes at det er et problem, sier nestlederen i justiskomiteen Andre Oktay Dahl fra Høyre til TV 2.

Les også: – Helt ko-ko at Krekar bodde elleve døgn på Plaza

– Fem personer på 40 kvadratmeter

Mullaens advokat reagerer på at det blir fremstilt som om Krekar-familien var på luksusferie.

– Det var fem personer som var stuet inne på to rom i elleve dager, hvor de hadde et totalt areal på rundt 40 kvadratmeter til disposisjon. Hvis det skal kalles for luksusopphold så får det stå for politikernes regning, sier advokat Brynjar Meling.

Ny leilighet

Mulla Krekar og familien sjekket ut av Oslo Plaza sist fredag og har nå flyttet inn i en ny leilighet på hemmelig adresse.

Justisministeren forsvarer Oslo-politiets sikkerhetsopplegg rundt familien.

– Jeg synes det er veldig viktig at uansett hvem som blir truet i dette landet så blir man gitt en mulighet til å leve i sikkerhet. Jeg er veldig komfortabel med at Oslo-politiet løser denne saken på den måten man gjør, sier justisminister Knut Storberget til TV 2.