- HELT GREIT: Arild Knutsen.
- HELT GREIT: Arild Knutsen.

Brukerforening om Google: – Fint at de viser byen som den er

Narkomane i Oslo vises på Googles nye tjeneste. Helt greit, mener lederen organisasjon for rusmisbrukere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag lanserte søkemotorkjempen Google den norske versjonen av street view. En bil har trålet gatene i en rekke norske byer og fotografert alt med et 360 graders kamera. Resultatet kan oppleves på internett.

Les mer: Nå kan du gå på tur i byen med Google

Sladdet Ibsen

Alle ansikter og bilskilt skal sladdes av hensyn til personvernet. Men kort tid etter lanseringen, kom det for en dag at den automatiserte sladdingen langt fra er perfekt.

I Bergen er for eksempel ansiktet på en statue av Henrik Ibsen sladdet, men ikke nødvendigvis menneskene som er rundt.

Uteligger

Tv2nyhetene.no kunne onsdag fortelle at i det rusbelastede miljøet rundt Oslo S er mulig å zoome inn på en person som ligger på fortauet i en sovepose.Personen kan ikke identifiseres.

Leder Arild Knutsen i Foreningen for human narkotikapolitikk lar seg ikke hisse opp over bildet.

– Det er fint at de viser fram byen som den er, sier Knutsen til tv2nyhetene.no. Han understreker at saken ville stilt seg annerledes om det var mulig å gjenkjenne personen.

Spesielt for Oslo

– Det er det som er veldig spesielt med Oslo og som jeg pleier å vise fram til besøkende fra utlandet. Vi har store åpne miljøer hvor det omsettes og brukes narkotika i hovedstaden i verdens rikeste land, og hvor folk sover ute i et av verdens kaldeste land, sier Knutsen.

André Oktay Dahl, som representerer Høyre i Stortingets justiskomité, oppfordrer myndighetene til å holde øye med det som kan bli et personvernproblem.

– Folk må være oppmerksomme på at alt vi gjør i det offentlige rom, kan bli til et stort realityshow, sier Dahl til tv2nyhetene.no.