BLE FORGIFTET: Overvåkningsbilder viser hvordan den forgiftede mannen ble båret ut i bilen og fraktet til sykehuset. Han hadde spist av karriretten (til høyre) som hans tidligere kjæreste hadde krydret med en giftig plante. (Foto: Sky News)
BLE FORGIFTET: Overvåkningsbilder viser hvordan den forgiftede mannen ble båret ut i bilen og fraktet til sykehuset. Han hadde spist av karriretten (til høyre) som hans tidligere kjæreste hadde krydret med en giftig plante. (Foto: Sky News)

Kvinne drepte ekskjæreste med forgiftet karrirett

Her bæres 39-åringen ut etter at han spiste den dødelige maten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

45 år gamle Lakhvir Singh er funnet skyldig i et utspekulert giftdrap på sin ekskjæreste Lakhvinder Cheema, og dømmes trolig til livsvarig fengsel, melder britiske medier onsdag.

Ringte selv nødnummeret

Lakhvinder rakk selv å ringe nødnummeret og fortelle at han var blitt forgiftet, og at han mistenkte sin tidligere kjæreste for å stå bak.

Lakhvinder Cheema ble forgiftet og døde under en time etter at han ankom sykehuset.
Da hadde han og hans nye kjæreste, 22 år gamle Gurjeet, akkurat spist en oppvarmet karrirett som han fant liggende i fryseren, ifølge Sky News.

Bare minutter etter at måltidet var inntatt, ble paret kvalme og fikk voldsomme brekningsanfall.

Er venninnen din ved bevissthet? spurte telefonoperatøren på alarmsentralen.

– Ja, det er jeg også. Vi er veldig engstelige ....

Hva får deg til å tro at noen har forgiftet maten din?

– Det må ha vært min tidligere kjæreste. Det ser ut som om hun har vært i leiligheten min.

Du tror at det er hun som har gjort det?

– Ja.

Hør den dramatiske telefonsamtalen her (fra Sky News):

Overvåkningsbilder tatt utenfor leiligheten i Feltham i Vest-London viser hvordan det forgiftede paret kort tid etter blir fraktet avgårde til sykehuset av to av Lakhvinders slektninger.

Under en time etter ankomsten ble den 39 år gamle mannen erklært død, mens hans unge kjæreste kjempet for livet.

Hun overlevde fordi hun spiste mindre av den forgiftede maten enn Lakhvinder.

Brukte giftig plante

Undersøkelsene avdekket at paret var forgiftet av en giftig plante i stormhattfamilien. Giften rammer både hjertet og sentralnervesystemet, forklarte en farmakolog under rettssaken, ifølge BBC.

Politiet fant senere ut at den forsmådde 45-åringen hadde klart å komme seg inn i mannens leilighet og krydret en karrirett med dødelige doser av den giftige planten.

Da kvinnens bolig ble ransaket, fant de et brunt pulver i en plastpose i kvinnens kåpe. 45-åringen hevdet at pulveret var et legemiddel mot utslett, men analyse av pulveret avslørte at det var det samme stoffet som ble brukt i den giftige karriretten.

Lakhvir Singh er den første som er funnet skyldig i giftdrap med denne giften siden 1882, da en engelsk lege ble dømt til døden ved henging.