plaza_krekar_dahl2 (Foto: TV 2/SCANPIX (TV 2-montasje))
plaza_krekar_dahl2 (Foto: TV 2/SCANPIX (TV 2-montasje))

– Helt ko-ko at Krekar bodde elleve døgn på Plaza

Nestlederen i justiskomiteen reagerer med vantro på at mulla Krekar og familien var innlosjert på luksushotellet i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I elleve døgn bodde Krekar og hans familie i suiter på det fasjonable hotellet Plaza midt i Oslo sentrum mens de var under politibeskyttelse.

Nestlederen i justiskomiteen på Stortinget André Oktay Dahl (H) reagerer med sjokk på TV 2s avsløringer.

Sjokkert over avsløringene

– Jeg tror ikke det er sant. I en situasjon hvor hele Norge vil ha mulla Krekar ut så plasserer man han på et luksushotell i Oslo. Man begynner å lure på politiet, som sier de er underbemannet og har dårlig råd, når man foretar denne type vurderinger, sier Dahl til TV 2.

Etter at en ukjent person løsnet skudd mot mulla Krekars leilighet på Grønland i Oslo natt til 25. januar, ble det besluttet å flytte Krekar og familien til et hemmelig sted under politibeskyttelse. Tirsdag kunne TV 2 avsløre at Krekars hemmelige skjulested var Plaza.

Dahl mener hotelloppholdet sender helt feil signal til samfunnet.

Les også:Krekar er svært upopulær blant kurdere i Norge

VIL TA OPP KREKARS PLAZA-OVERNATTING: Nestlederen i justiskomiteen på Stortinget, André Oktay Dahl, reagerer på at mulla Krekar med familie ble innlosjert i suiter på Oslo Plaza. og vil ta opp saken med justisministeren. (Foto: Cathrine M. Eldorhagen)

Dårlig signal

– På meg virker det helt ko-ko. Jeg regner med at mange er enige med meg. Dette gir et forferdelig dårlig signal til norsk befolkning, og for de menneskene som er offer for terrorhandlinger, som ser at Krekar kan flotte seg på statens regning uten at politiet selv synes at det er et problem, forteller Dahl.

Nå vil han ta opp saken med justisministeren.

– Høyre vil ha en redegjørelse fra statsråden i forhold til hva slags retningslinjer man har. Selv om det er sikkerhet det handler om så finnes det sikkert et par tre andre bygninger som kan brukes til Krekar og hans familie.

Les også: Slik har mulla Krekar levd 19 år i Norge

Politiet: – Praktisk

Oslo-politiet forsvarer bruken av hotell i spesielle situasjoner.

– Det er både praktisk og kostnadseffektivt framfor å ha dyre løsninger stående ubrukt over tid, sa Johan Fredriksen til TV 2 tirsdag.

Et anslag TV 2 har gjort, viser at tre rom i elleve dager kan ha kostet Oslo-politiet rundt 80.000 kroner. I tillegg kommer mat og drikke, samt utgifter til politivakter døgnet rundt.

Krekar-familien på fem sjekket ut av hotellet før helgen, og flyttet da inn i en ny kommunal leilighet på hemmelig adresse.