Kari Lutro og Trude Mostue med katten Bodil. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)
Kari Lutro og Trude Mostue med katten Bodil. (Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX)

Syk undulat

Benny og Åse kommer på klinikken med undulaten sin Picasso som ikke har vært helt seg selv i det siste

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Benny og Åse kommer på klinikken med undulaten sin Picasso som ikke har vært helt seg selv i det siste. Picasso har sluttet å fly, og i tillegg til å være slapp har Picasso også skiftet farge på nebbet sitt.

Kari ser raskt at Picasso er overvektig og må slankes. Hun tror også at den nye fargen på nebbet til Picasso kan bety at han har fått testikkelkreft. Men Kari er ikke sikker på om Picasso er en gutt, og til å finne ut det må Picasso ta røntgen.

Trude får inn valpen Winston som skal til kontroll. Winston ser ut til å ha fått en øyebetennelse, noe som ikke er uvanlig for denne hunderasen. I tillegg har Winston navlebrokk, og det bekymrer eieren Lise. Trude synes navlebrokket ser normalt ut, men dersom det forandrer seg vil det være nødvendig med en operasjon.

I familien Tangen-Hestnes i Fredrikstad er barna Line (7) og Lars (3) redde for dyr, og det vil gjerne mamma Eli og pappa Jon gjøre noe med. De ønsker å få låne et kjæledyr eller to, for å se om barna vil bli tryggere på dyrene i løpet av noen dager sammen. Anja lar dem få passe på to marsvin over tre dager, familien er spent på å se om marsvin er kjæledyret for dem.

Maud får inn en hund som har vært plaget med slapphet og oppkast og som bare har blitt verre de siste dagene. Maud tror at Brutus kan ha satt fast noe i magen, og hvis han ikke greier å få det ut selv må han opereres. Brutus blir ikke bedre og dyrlegene må åpne han opp. Vil de finne noe i magen til Brutus?

Se «Dyrelegene» på TV 2 onsdag kl. 20.30.

Se også:

«Ali Reza and the Rezas» på TV 2 onsdag kl. 20.00

«Verdens tøffeste Byer» på TV 2 Zebra kl. 21.30