BORTFØRT: 26 år gamle Faiza Ashraf skal ha blitt kidnappet i nærheten av denne bussholdeplassen i Bærum. (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)
BORTFØRT: 26 år gamle Faiza Ashraf skal ha blitt kidnappet i nærheten av denne bussholdeplassen i Bærum. (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)

Faizas familie avviser tvangsekteskap

Mens 26 år gamle Faiza Ashraf lå i bagasjerommet ringte hun kjæresten uten å få svar. Familien avviser spekulasjoner om tvangsekteskap.

TV 2 Nyhetene får bekreftet at Ashraf klokken 06.46 ringte sin 29 år gamle norsk-pakistanske kjæreste. Men mannen lå å sov og hørte ikke at telefonen ringte. Da lå trolig hans kjæreste gjennom nesten ni år i bagasjerommet i bilen til en fremmed mann.

Etterlyser med navn og bilde

I samråd med familien valgte politiet mandag ettermiddag å etterlyse Faiza Ashraf med navn og bilde.

– Vi vet ikke hvor hun er, og derfor går vi ut med navn og bilde i håp om at vitner som kan ha sett henne melder seg, sier kriminalsjef Nina Bjørlo ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2.

Politiets hovedteori er at kvinnen ble bortført mot sin vilje. Et vitne så trolig Faiza Ashraf bli dratt inn i en mørk bil om morgenen forrige onsdag. Dette er den siste observasjonen av 26-åringen.

Les også: Politiet ber om at kidnappet kvinne slippes fri

Ringte kjæresten

Ashraf ringte nødtelefonen 112 for første gang klokken 06.44 forrige onsdag og fortalte politiet at hun ble overfalt og dyttet i bagasjerommet på en bil. Samtalen varte i to minutter før hun la på. Deretter forsøkte hun å ringe sin 29 år gamle kjæreste, uten å få svar.

Så skal mannen som bortførte henne ha stoppet bilen og kommet bak og åpnet bagasjerommet. Mens han bandt hendene til kvinnen skal han, ifølge kvinnen, ha fortalt henne at han gjorde en jobb på vegne av en pakistansk mann, og at han fikk 100.000 kroner for jobben.

Kort tid etter skal kjøreturen ha fortsatt. Seks minutter etter den første samtalen med politiet klarte Faiza Ashraf å ringe 112 på nytt. Da fortalte hun politiet alt mannen hadde sagt, samtidig som hun navnga en norsk-pakistansk mann hun trodde kunne være oppdragsgiveren til kidnapperen.

Les også: – Savnet Bærums-kvinne ønsket å bytte identitet

– Mistanken svekket

– I løpet av seks minutter klarer hun å få all denne informasjonen fra kidnapperen og samtidig løsne hendene som er bundet. Du skal være ganske god for å få til alt dette i løpet av så kort tid, sier advokat Petter Sørensen, som forsvarer en 28 år gammel norsk-pakistaner som er siktet i saken.

Han mener beskrivelsen av selve gjerningen svekker mistanken mot hans klient.

– Skulle dette være noen profesjonelle folk så synes jeg det er ganske besynderlig at han (mannen som bortførte kvinnen, red.anm.) ikke er tildekket eller at hun tildekkes, og at tauene bindes så svakt at det er mulig å komme løs i løpet av den korte tiden, sier Sørensen.

Les også: Siktet 28-åring hadde skrevet opp håndjern på huskelapp

Bistand fra Kripos

Politiet i Asker og Bærum fikk i ettermiddag bistand fra Kripos i den videre etterforskningen. Politiet jobber også ut fra teorien om at kvinnen kan ha iscenesatt kidnappingen for å komme seg unna familien.

– Vi holder alle muligheter åpne og har en bred etterforskning, sier kriminalsjef Nina Bjørlo ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2.

Avviser tvangsekteskap

Familien til kvinnen frykter det verste og for dem fremstår forsvinningen som et mysterium.

– Det er en forferdelig situasjon å være oppe i. Spekulasjoner i mediene om at hun skal ha blitt truet til å inngå ekteskap og at hun ønsket å flytte hjemmefra, det er helt fremmed for familien. De kjenner seg overhodet ikke igjen i slike beskrivelser, sier Harald Stabell som er advokat for familien til Faiza Ashraf.

Den 26 år gamle kvinnen skal i mange år ha levd et turbulent liv med en hemmelig kjæreste som tilhørte et belastet miljø i Oslo.