Notodden1 (Foto: Frode Andersen)
Notodden1 (Foto: Frode Andersen)

Notodden-kvinne ble kvalt

Den 30 år gamle kvinnen som ble drept på Notodden, døde av kvelning, ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten.

Den siktede kjæresten blir trolig framstilt for fengsling tirsdag.

Etter at politiet først ble tilkalt og fikk skilt paret som kranglet høylytt på et utested i Notodden lørdag kveld, gikk de to sammen hjem. Etter kort tid ringte mannen etter ambulanse med opplysninger om at han hadde skadet kvinnen.

Døde av skadene

Ambulansen ble tilkalt klokka 2.40-natt til søndag. Kvinnen ble hentet etter kort tid, men tre timer senere ble hun erklært død av skadene hun var påført.

Det er ikke funnet noe våpen eller andre gjenstander i boligen som umiddelbart er blitt satt i sammenheng med skadene kvinnen ble påført, opplyser politiadvokat Knut Kolloen i Telemark politidistrikt.

Siktede innlagt

Den siktede skal være svært preget av det som har skjedd, og ble innlagt på psykiatrisk sykehus søndag. Det var han selv som ba om å bli lagt inn. Mannen ble mandag undersøkt av medisinsk personell, som besluttet at han skal bli værende på sykehuset inntil videre.

På grunn av helsetilstanden hans har politiet foreløpig ikke kunnet foreta avhør.

– Dersom siktedes helsetilstand tillater det vil han bli avhørt mandag kveld eller tirsdag formiddag, sier Kolloen.

Kranglet på byen

Etterforskerne arbeider også med avhør av flere vitner som så paret i timene før de dro hjem fra byen.

Spesialenheten for politisaker har foreløpig ikke funnet grunn til å se nærmere på politiets rolle i saken. En politipatrulje var i kontakt med paret tidligere på natten etter at det hadde oppstått en krangel mellom de to mens de var ute på byen.

– Vi har ikke blitt kontaktet om denne saken, og ut fra hva vi ser i mediene har vi ikke sett grunnlag for å starte egen etterforskning i saken, sier Liv Øyen, leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge i Spesialenheten for politisaker, til NTB.

Hun tar forbehold om at dette kan endre seg de nærmeste dagene. (©NTB)