taxaaksjon (Foto: Arne Kristiansen/TV 2)
taxaaksjon (Foto: Arne Kristiansen/TV 2)

Byråd vil inndra drosjeløyver etter muslimprotest

– Det blir en ulykkelig situasjon for hele byen, sier næringsbyråd Øystein Sjøtveit (Frp) i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sjøtveit reagerer på aksjonen fra de muslimske drosjesjåførene i Oslo, som parkerte bilene sine i protest mot publiseringen av Muhammed-tegninger.

Kan inndra opp mot tusen løyver

– Det jeg vil måtte gjøre dersom det kommer flere slike aksjoner, er å vurdere å dra inn løyvene til de som deltar i de ulovlige aksjoner.

– Hvor mange kan det bli snakk om?

– Ja, vi får telle opp hvor mange disse er. Det kan ikke jeg si, men jeg har hørt tallet tusen. Du kan selv forestille deg at hvis vi skal trekke inn tusen løyver, så blir det en ulykkelig situasjon for hele byen, sier Sjøtveit til TV 2 Nyhetene.

Aksepterer ikke tegningene

Drosjesjåførene tok mandag morgen en tretimers pause fra å kjøre passasjerer.

– Dere må skjønne at dette er å krenke vår profet. Det aksepterer vi ikke. Vi er for ytringsfrihet, men det går en grense ved å krenke vår profet og religion, sier Ghazi, som kjører taxi i Oslo.

Sjåførene selv kaller det ikke aksjon, men en lang pause i jobben. Spesielt togkunder som skulle videre fra Oslo S ble rammet av markeringen.

Les Kadafi Zamans blogg: «Hvor smart er en muslimsk taxiaksjon?»

Sjåførene protesterer mot trykkingen av karikaturtegningene i norske medier, og da spesielt Dagbladet som trykket en tegning på avisforsiden onsdag forrige uke.

– Tenk om vi tar med bussene, trikkene og T-banen. Vi kunne lammet hele landet hvis muslimene streiker, sier Ghazi.