FORTELLER OM OFFISERENE: Den tidligere politi  og etterretningsmannen «Petter» gir nye detaljer om marineoffiserenes deltakelse i smuglingen av barna ut av Marokko. (Foto: Sverre Saabye)
FORTELLER OM OFFISERENE: Den tidligere politi og etterretningsmannen «Petter» gir nye detaljer om marineoffiserenes deltakelse i smuglingen av barna ut av Marokko. (Foto: Sverre Saabye)

Norsk politi tause om avhør av «Petter» og norske spesialsoldater

Politiet i Oslo har tatt til følge en marokkansk anmodning om avhør av nordmenn, men vil ikke bekrefte at det dreier seg om de involverte i Skah-saken.

Marokkanske myndigheter har kommet med en anmodning om at «Petter» og de to spesialsoldatene som var med på å smugle Skah-barna ut av Marokko må avhøres rettslig i Norge.

Mandag ettermiddag melder VG at politiet i Oslo tatt til følge denne anmodningen.

Ansvarlig politijurist Trine Krok ved Oslo politidistrikt sier til tv2nyhetene.no at dette ikke er korrekt.

Les også: Marokko krever straff av norske diplomater

Vil ikke bekrefte avhør av «Petter»

– Jeg registrerer at enkelte norske medier har fastslått at det dreier seg om avhør av disse, men det har vi ikke sagt.

– Men dere har tatt til følge en marokkansk anmodning om avhør av nordmenn?

– Jeg kan bekrefte at det planlegges å gjennomføre avhør på bakgrunn av en rettsanmodning fra marokkanske myndigheter, sier Krok til tv2nyhetene.no.

– Er dette avhør av de involverte i Marokko-saken, «Petter» og spesialsoldatene?

– Det vil jeg verken bekrefte eller avkrefte.

– Marokkanske myndigheter ber om at det gjennomføres avhør, men jeg vil ikke kommentere hvem eller hvor mange de vil at skal avhøres. Jeg venter på en tilbakemelding fra marokkanske myndigheter før jeg kan si noe mer, sier Krok.

Politijuristen regner med svar fra marokkanske myndigheter i løpet av de nærmeste dagene.

Vet du noe om saken? Tips oss på 02255/tips@tv2.no

De to soldatene seilte barna til Khalid Skah og Anne Cecilie Hopstock fra Marokko til Spania. (Foto: ABDELHAK SENNA/AFP)
De to soldatene seilte barna til Khalid Skah og Anne Cecilie Hopstock fra Marokko til Spania. (Foto: ABDELHAK SENNA/AFP)

Betent sak

Marokko har tidligere sendt en anmodning om avhør av en norsk diplomat ved ambassaden i Rabat, men denne ble avvist.

Les mer: Justisdepartementet nekter avhør av diplomat

Skah-saken har skapt strid mellom marokkanske og norske myndigheter etter at det ble kjent at norske spesialsoldater var med på å smugle barna til OL-vinneren Khalid Skah ut av Marokko i juli i fjor.

Marokkanske myndigheter reagerer spesielt sterk på avsløringen om at en politiattache fra den norske ambassaden kjørte barna til et møtested der «Petter» tok imot barna. Han ledet smuglingen av barna ut av Marokko på oppdrag fra Anne Cecilie Hopstock.

Les også: Her skjedde den hemmelige overleveringen av Skah-barna
Barna til TV 2: Soldatene er vår nye familie

Den tidligere idrettsstjernen Khalid Skah har gjentatte ganger kommet med beskyldninger mot norske myndigheter.

Han har hele tiden hevdet at utenriksministeren Jonas Gahr Støre har vært involvert i aksjonen hvor de to barna ble smuglet ut av Marokko.