BORTFØRT: 26 år gamle Faiza Ashraf skal ha blitt kidnappet i nærheten av denne bussholdeplassen i Bærum. (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)
BORTFØRT: 26 år gamle Faiza Ashraf skal ha blitt kidnappet i nærheten av denne bussholdeplassen i Bærum. (Foto: Gorm Kallestad/Scanpix)

– Savnet Bærums-kvinne ønsket å bytte identitet

Før hun forsvant skal den 26 år gamle kvinnen ha kommet med et hemmelig ønske om å flytte hjemmefra.

Det er fem dager siden den norskpakistanske 26-åringen forsvant fra en bussholdeplass ved Fossveien på Høvik i Bærum. Kvinnen ringte selv til politiets nødsentral fra bagasjerommet på en bil, og fortalte at hun var blitt kidnappet.

Ville flytte

26-åringen skal ifølge VG ha fortalt til en venninne at hun ønsket om å flytte hjemmefra og å skaffe seg ny identitet. Men hun visste ikke om hun turte å gjennomføre det.

Venninnen skal også ha forklart til politiet at foreldrene til 26-åringen forsøkte å overtale henne til å gifte seg med en mann i Pakistan, noe hun ikke ønsket.

Vet du noe om saken? Tips oss på 02255/tips@tv2.no

Belastet miljø

TV 2 er kjent med at kvinnen hadde tilknytning til et belastet miljø i Oslo. Hun hadde også en kjæreste i dette miljøet og så sent som i januar var de på ferietur til syden sammen. Denne turen skal ha blitt holdt hemmelig for foreldrene til 26-åringen.

– Vi har snakket med vedkommende person. Vi vil ikke kommentere innholdet i samtalene vi har hatt med ham, sier politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt til TV 2.

Lørdag meldte en kvinne seg og forklarte at hun trolig hadde sett opptakten til bortføringen. Samme dag kunne TV 2 avsløre at det er funnet en huskelapp med ord som håndjern, hette og tape. Dette skal være et av politiets viktigste bevis mot den 28 år gammel norskpakistaneren som ble varetektsfengslet før helgen.

Advokat Petter Sørensen. (Foto: TV 2)
Advokat Petter Sørensen. (Foto: TV 2)

Nekter for innblanding i saken

28-åringen innrømmer å ha vært håpløst forelsket i den savnede kvinnen, men nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre. 28-åringens forsvarer, Petter Sørensen, mener at klienten ikke har noe å tjene på en bortføring.

– Jeg synes jo at de andre teoriene som har versert er mer sannsynlig enn at min klient har noe med dette å gjøre. Man bør jo stille spørsmål om hva min klient skulle oppnå ved å gjøre dette. Ikke noe gjensidig fra hennes side i hvert fall, sier forsvarer Petter Sørensen til TV 2.

Politiets hovedteori er at kvinnen, som er søster til en profilert NRK-journalist, ble bortført mot sin vilje. Men politiet jobber også ut ifra teorien om at kvinnen kan ha iscenesatt kidnappingen selv.

fasade_oslocity (Foto: TV 2)
fasade_oslocity (Foto: TV 2)